Auto Portal - STAVITE ZIMSKE GUME NA AUTOMOBIL KADA SU TEMPERATURE ISPOD +7 STUPNJEVA
STAVITE ZIMSKE GUME NA AUTOMOBIL KADA SU TEMPERATURE ISPOD +7 STUPNJEVA PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Subota, 20 Studeni 2010

Image

Gume su jedan od najvažnijih dijelova Vašeg vozila. One posreduju između automobila i ceste pa možemo reći da su presudne za sigurnost. Svojstva prianjanja uz cestu uvelike ovise o njihovom kemijskom sastavu te je bitno da u svakom razdoblju godine vozilo ima odgovarajuće gume. Već pri temperaturi zraka nižoj od +7o C ljetne gume gube elastičnost, kao i svojstva prianjanja na podlogu koju imaju u uvjetima za koja su predviđena.

Ako su istrošene ili neodgovarajuće, značajno će produžiti zaustavni put prilikom kočenja, čime predstavljaju rizik za sve sudionike u prometu. Pri tome ne zaboravite staviti na automobil sve četiri zimske gume, od istog proizvođača (marke), istog modela i iste dimenzije koju propisuje proizvođač automobila.

JESTE LI ZNALI?
Ljetne gume zadržavaju svoju fleksibilnost, a time i performanse do temperature oko plus 7 stupnjeva Celzijusa, a ispod toga postanu tvrde. All-season gume postanu tvrde tek na minus 10 stupnjeva Celzijusa, a zimske gume postanu tvrde na minus 30 stupnjeva..

Davor Kindy

Zadnja Promjena ( Petak, 19 Studeni 2010 )
 
« Prethodna   Sljedeća »
Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL