Auto Portal - LANCI ZA SNIJEG BAUK ZA VOZAČE
LANCI ZA SNIJEG BAUK ZA VOZAČE PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Srijeda, 29 Prosinac 2010

Image

Ova zima je stegnula i okovala prometnice u led i snijeg. U obaveznu zimsku opremu spadaju lanci za snijeg. Zato smo u anketi Autoportala postavili pitanje 'Koliko ste puta do sada u svom vozačkom stažu koristili lance za snijeg na svom vozilu?’. Dobili smo zabrinjavajuće rezultate, jer je anketa pokazala da čak 73,6 % vozača nikad nije koristila lance za snijeg na svom vozilu, što znači da ti vozači nemaju nikakvo iskustvo, što je jako opasno i zabrinjavajuće. Još je više zabrinjavajuće da je samo 15 % anketiranih vozača lance za snijeg koristilo od 1 do 3 puta, dok vozače koji su više od tri put koristili lance za snijeg možete tražiti povećalom.

Žalosno je da je samo 4,4 % vozača reklo da je lance za snijeg na svom vozilu koristilo više od 20 puta i jedino se za njih može reći da ih znaju postaviti i na ispravan način koristiti, što je isto tako zabrinjavajuće niski postotak. Ovo je izuzetno važan detalj s aspekta sigurnosti, pa bi oni koji propisuju nastavne planove auto škola morali se dobro zamisliti što još nedostaje (a nedostaje puno toga), a trebalo bi se još učiti u auto školama, kako teoretski, tako i praktičnim vježbanjem i ispitivanjem.

U prilogu su kompletni rezultati ankete.
Image

Redakcija www.autoportal.hr

Koliko ste puta do sada u svom vozačkom stažu koristili lance za snijeg na svom vozilu?

nikad 73,6 %
1-3 puta 15,0 %
više od 20 puta 4,4 %
3-5 puta 4,1 %
5-10 puta 1,5 %
10-20 puta 1,5 %

 

Zadnja Promjena ( Ponedjeljak, 27 Prosinac 2010 )
 
« Prethodna   Sljedeća »
Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL