Auto Portal - BENTLEY
BENTLEY PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Srijeda, 05 Oľujak 2008

Image

Nakon što je ostao kratkih rukava u namjeri da preuzme Rolls Royce, Volkswagen je utjehu potražio u kupnji Bentleyu, koji je desetljećima slovio kao elitna marka Rolls-Roycea. Slavna tvrtka Bentley Motors Ltd, peterostruki pobjednik glasovite utrke '24 sata Le Mansa', došla je u vlasništvo Rolls-Roycea 1931., nakon bankrota. Do 2002. proizvedeno je 40 tisuća nabrijanih elitnih auta, koji su se od RR modela razlikovali po nešto manje kroma i luksuzne opreme i moćnijim turbo motorom.

Image

Novi vlasnik iz Wolfsburga zadržao je dva modela s Rolls-Royceovim korijenima limuzina Arnage i kabriolet Azure. Pravi je dragulj novi Continental, kao limuzina Flying Spur, kupe GT i kabrio GTC. Uz potporu motora 6.0 W12 Twin Turbo sa 560 KS postiže najveću brzinu od 318 km/h i ubrzanje do stotke u 4,8 s. Niti jedan drugi automobil ne nudi takve performanse, uz toliki luksuz. Dobro je što upadljivo skriva srodstvo s Volkswagenom.

(žm)

Još fotografija...

Image

Image

Image

Zadnja Promjena ( Nedjelja, 02 Oľujak 2008 )
 
« Prethodna   Sljedeća »
Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL