Auto Portal - CADILLAC
CADILLAC PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Četvrtak, 06 Oľujak 2008

Image

Kad bi prosječne Amerikance u anketi pitali koji je najelitniji i najbolji auto na svijetu, najmanje 80 posto bi napisalo - Cadillac. Luksuzni brand General Motorsa, najvećeg koncerna na svijetu, datira iz 1902. već desetljećima uspješno prodaje visokoserijske GM modele upakirale u luksuzno odijelo, što je dokazana formula uspjeha na američkom tržištu. Najuspješniji je model Eldorado, najdugovječnija elitna američka limuzina. Proizvodila se od 1953. do 2003. godine. Cadillac je 90-ih kratkotrajno razvodnio elitni brand, nuđenjem ušminkane Opel Omege pod nazivom Catera. No, 'Cadillac za sirotinju' bio je promašaj.

Image

Danas Cadillac nudi desetak modela - limuzina, kupea, kabrioleta, terenaca i SUV-ova. Na europskom tržištu uspješno se prodaje limuzina na granici visoke klase STS, u izvedbama sa 324 do 476 KS, koja Mercedes, BMW i Audi napada 30 posto nižom cijenom. U SAD-u je najprodavanija krstarica DTS (nasljednik modela DeVille, dugačka 527,5 cm, sa 279 i 295 KS, a sve veći je hit elitni terenac visoke klase Escalade, koji nudi 2,7 tona luksuza i 409 KS.

(žm)

Još fotografija…

Image

Image

Zadnja Promjena ( Srijeda, 05 Oľujak 2008 )
 
« Prethodna   Sljedeća »
Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL