Auto Portal - DAIMLER
DAIMLER PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Četvrtak, 13 Oľujak 2008

Image

Iako podsjeća na njemački Daimler-Benz, odnosno DaimlerChrysler, Daimler je najstarija engleska tvrtka, osnovana 1986. godine. Od 1960. je u sklopu tvrtke Jaguar Cars Limited. Kultni brand otada je namijenjen najluksuznijim modelima Jaguara. U ponudi je jedan, vrhunski model Super Eight, izveden iz Jaguara XJ. Prvi je model predstavljen 1968., model druge generacije stigao je 1986., a aktualni model treće generacije predstavljen je prošle jeseni.

Image

Zanimljiv je po aluminijskoj strukturi karoserije, što elitnoj limuzini dugačkoj 521,5 cm osigurava razmjerno malu masu od 1,8 tona. To je osnova za izvrsne performanse. S kompresorskim motorom 4.2 V8 sa 395 KS do stotke ubrzava za 5,3 s, a najveća je brzina elektronički ograničena na 250 km/h. Tko želi statusni luksuz na drugi način, Daimler Super Eight je pravi izbor. Već od tog naziva zastaje dah.

(žm)

Još fotografija…

Image

Image

Image

Zadnja Promjena ( Četvrtak, 13 Oľujak 2008 )
 
« Prethodna   Sljedeća »
Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL