Auto Portal - LINCOLN
LINCOLN PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Nedjelja, 13 Travanj 2008

Image

U Fordu su već 1922. shvatili da uz visokoserijske modele za radničku klasu trebaju proizvoditi i luksuzne automobile za gospodu. Preuzeli su tvrtku Lincoln (utemeljenu 1917.), kojoj je trebalo samo nekoliko godina da stane uz bok s Cadillacom i Oldsmobileom. Iako je Ford više od drugih elitnu marku utopio u konfekcijsku proizvodnju, zadržao je dovoljno elitnog stila i mirisa luksuza. Dvije trećine Amerikanaca pojma nemaju da ti automobili imaju ikakve veze s Fordom, a zvučno ime izaziva strahopoštovanje. Više za uspjeh nije potrebno.

Image

Pripadnost koncernu iz Detroita osiguralo je privlačan omjer plaćenog i dobivenog, što je i najveća vrlina tih automobila. U osnovnom su programu limuzine visoke srednje klase Zephyr i LS, sa 224 i 284 KS, sportska limuzina visoke klase MKS sa 320 KS te kultna krstarica Town Car (549 i 562 cm) sa 'samo' 242 KS. Lincoln je zanimljiv i elitnim terencima Aviator i Navigator, koji osiguravaju trećinu profita, a velik hit je novi crossover MKX, predstavljen početkom godine u Detroitu. Na žalost ne uvozi se na naše tržište.

(žm)

Još fotografija...

Image

Image

Image
Zadnja Promjena ( Nedjelja, 13 Travanj 2008 )
 
Sljedeća »
Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL