Auto Portal - GOUNON JEAN-MARC
GOUNON JEAN-MARC PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Srijeda, 28 Svibanj 2008

Image

Jean-Marc Gounon je bivši vozač Formule 1, koji je u najelitnijem automobilističkom natjecanju odvozio samo devet utrka, i to zahvaljujući novcu iz posebnog fonda francuske Vlade nakon što je uvedena zabrana reklamiranja duhanskih proizvoda. Tijekom 1993. bio je član Minardija (odradio posljednje dvije utrke), dok je slijedeće godine nastupao za Simtek (odvozio sedam utrka u sredini sezone). Nije ostvario nikakav značajan plasman, niti je osvojio boda. Štoviše, čak četiri puta nije stigao do cilja, a najbolji rezultat mu je deveto mjesto na domaćoj VN Francuske 1994, što je ujedno i najbolji rezultat Simteka u Formuli 1.

Image
Deveto mjesto na Velikoj nagradi Francuske 1994. godine najbolji je rezultat Jean-Marc Gounona i momčadi Simteka u Formuli 1

Jean-Marc Gounon rođen je 1. siječnja 1963. u Aubenasu, a nakon karting početaka, prvi veći automobilistički uspjeh je zabilježio 1989. osvojivši naslov prvaka u Francuskoj Formuli 3. Slijedeće tri godine proveo je u Formuli 3000, gdje je ostvario nekoliko pobjeda, a onda je prešao u Formulu 1. Prve sezone u Minardijev kokpit je uskočio umjesto otpuštenog Christiana Fittipaldija, a druge je vozio za Simtek umjesto ozlijeđenog Andree Monterminija (slomio nogu). Do kraja karijere sudjelovao je u nekoliko manjih automobilističkih natjecanja (FIA GT, Le Mans, utrke turističkih automobila, utrke na ledu…).

(dj)

Zadnja Promjena ( Srijeda, 28 Svibanj 2008 )
 
« Prethodna   Sljedeća »
Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL