Auto Portal - GILBY
GILBY PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Utorak, 03 Lipanj 2008

Image

Gilby je bila mala tvornica sportskih automobila iz Velike Britanije, čiji su vozači sudjelovali u različitim natjecanjima. U najelitnijem od svih - Formuli 1, tijekom tri sezone (1961-1963) su odvozili samo šest utrka. Bolide je konstruirao Syd Greene, i to prvenstveno za sina Keitha, koji je 1961. godine na VN Velike Britanije osvojio 15. mjesto sa šest krugova zaostatka i to je jedini plasman ove male momčadi. Greene je još sudjelovao 1962. na VN Njemačke i VN Italije, a Ian Raby se 1963. pokušavao natjecati na spomenutim utrkama u Velikoj Britaniji, Njemačkoj i Italiji. Keith je kasnije ostvario puno uspješniju karijeru kao team-manager u različitim automobilističkim serijama.

(dj)

Zadnja Promjena ( Utorak, 03 Lipanj 2008 )
 
« Prethodna   Sljedeća »
Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL