Auto Portal - GROSJEAN ROMAIN
GROSJEAN ROMAIN PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Utorak, 10 Lipanj 2008

Image

Romain Grosjean je Švicarac s francuskom trkačkom licencom, koji se trenutno natječe u GP2 seriji i ujedno je test-vozač F1 momčadi Renaulta. U automobilizam ga je uveo otac, koji se i sâm utrkivao te često na stazu vodio i sina, no, ključni je trenutak bila proslava jednog Božića. Tada je Romain pod borom našao pravi, pravcati karting i tako je sve počelo. Odmah je izašao ispred kuće kako bi ga provozao, a tata mu je od prvih dana bio i – trener.

Image
Trenutno se natječe u GP2 seriji za momčad ART-a

Situacija oko automobilističke karijere se nakratko zakomplicirala kada su Romainove ocjene u školi dosegnule kritičnu razinu, no, samo jedna očeva prijetnja bila je dovoljna da Grosjean junior rekordnom brzinom postane najbolji učenik u razredu. Zadovoljan školskim uspjesima, otac mu je dozvolio da se sa 14 godina počne i službeno natjecati u kartingu (Romain Grosjean je rođen 17. travnja 1986). Budući da nije krenuo premlad s kartingom, nakon samo tri sezone (2003) prešao je u male formule.

Image
Od ove sezone je u F1 momčadi Renaulta test-vozač

Odmah u prvom pokušaju postao je prvak Švicarske Formule Renault, nakon čega se vratio svojim korijenima u Francusku i u drugom pokušaju (2005) osvojio naslov u Francuskoj Formuli Renault. Ponovo je napravio korak naprijed i ponovo prvu godinu proveo učeći, da bi u drugoj postao prvak Formule 3, i to u momčadi ASM-a za koju je prethodno vozio Lewis Hamilton. Ovu sezonu, pak, natječe se za momčad ART-a u GP2 seriji, koja služi kao 'predigra' utrkama Formule 1.

(dj)

Zadnja Promjena ( Ponedjeljak, 09 Lipanj 2008 )
 
« Prethodna   Sljedeća »
Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL