Auto Portal - HWM
HWM PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Četvrtak, 26 Lipanj 2008

Image

Hersham and Walton Motors (HWM) je bila konstruktorska tvrtka za razvoj trkaćih automobila, koja je stvarala skromne bolide tijekom ’50-ih godina prošlog stoljeća. Vlasnici HWM-a bili su George Abecassis i John Hearth, koji su svoju momčad osnovali 1946, a u Formuli 1 su se natjecali od 1951. do 1955. Osim Formule 1, sudjelovali su i u ostalim granama automobilističkog sporta, sve dok Hearth nije smrtno stradao na glasovitoj utrci Mille Miglia 1956. Abecassis se ubrzo potom povukao iz businessa… Tvrtka Hersham and Walton Motors se do danas održala na životu, ali kao dealer za Aston Martin i Audi automobile.

(dj)

Zadnja Promjena ( Četvrtak, 26 Lipanj 2008 )
 
« Prethodna   Sljedeća »
Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL