Auto Portal - DAKAR RALLY 2009
DAKAR RALLY 2009 PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Subota, 10 Siječanj 2009

Image

Unatoč velikoj volji i spremnosti za nastavak natjecanja Daniel Šaškin i Damir Bruner morali su prijevremeno okončati nastup u Južnoj Americi. Problemi s automobilom tijekom jučerašnjeg su dana prerasli u teže kvarove, a stalna pregrijavanja motora naposlijetku su dovela do konačnog otkazivanja i naš je hrabri dvojac bio prisiljen noć provesti u pustinji. Kamion prateće ekipe pokvario se nedugo nakon početka rallyja, a druga se ekipa nije uspjela probiti kroz težak teren i preko pješčanih dina doći do naše posade. Danielu i Damiru preostalo je preživjeti noć u društvu još jednog natjecatelja, bez vreća za spavanje i bez vode koja je završila u hladnjaku motora dok je isti još bio u funkciji.

Image

‘Bilo je problema, teških situacija, razočaranja, ali u cjelini gledano za Damira i mene ovo je bilo veličanstveno iskustvo, premda je završilo ranije nego bismo to željeli. Kada usred ničega, doslovno usred pustinje na jednoj dini ugledate nekoliko stotina ljudi kako s upaljenim bakljama zdušno bodre natjecatelje, kada osjetite duh sportske solidarnosti koji vlada među ekipama i kada shvatite da ste i vi dio jedne legende među rallyjima u trenutku zaboravljate sve nedaće. Razočarani smo zbog odustajanja, jer smo spremni nastaviti unatoč svim problemima, no tehnika je ovaj put bila slabija od ljudskog duha’, zaključio je Šaškin.

(kk)

Zadnja Promjena ( Petak, 09 Siječanj 2009 )
 
« Prethodna   Sljedeća »
Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL