Auto Portal - KREĆE NIKAD SLABIJE SP U RALLYJU
KREĆE NIKAD SLABIJE SP U RALLYJU PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Četvrtak, 29 Siječanj 2009

Image

Ovog petka u Irskoj počinje nikad slabije Svjetsko prvenstvo u rallyju, jer nakon odustajanja Subaru i Suzukija knjiga natjecatelja je spala na samo četiri momčadi: Citroen Total WRT, BP Ford Abu Dhabi World Rally Team, Stobart VK M-Sport Ford Rally Team i Munchi's Ford World Rally Team. Istina, u natjecanje su uključene dvije nove momčadi, ali tek reda radi, samo da popune broj: Citroen Junior Team i Adapta World Rally Team. Dakle, dvije momčadi će voziti Citroen C4 WRC, tri momčadi će koristiti Ford Focus WRC, a jedna Subaru Imprezu WRC. U redovima glavnih favorita nije bilo promjena, pa će tako za favorizirani Citroen voziti peterostruki svjetski prvak Sebastian Loeb i Dani Sordo, dok će boje tvorničkog Forda braniti Mikko Hirvonen, Jari-Matti Latvala i Khalid Al Qassimi. Petter Solberg, pak, vozit će za vlastitu momčad u Citroen Xsari WRC iz 2006. godine.

Image
Najveći protivnik Sebastianu Loebu bit će Mikko Hirvonen


U kakvoj je financijskoj i organizacijskoj krizi ovaj sport najbolje pokazuje podatak da je kalendar Svjetskog prvenstva 2009. smanjen sa 15 na samo 12 utrka, pri čemu je u usporedbi s prošlom godinom ispalo čak osam velikih destinacija poput Monaka, Švedske, Meksika, Katara, Turske, Njemačke, Francuske i Japana, a upalo je pet natjecanja u Irskoj, Norveškoj, Cipru, Portugalu i Poljskoj. Bez ikakve dvojbe ovaj sport se nalazi u velikoj krizi, puno većoj od Formule 1, s malo pravih vozača i puno problema. Prvi rally vozit će se od ovoga petka do nedjelje u Irskoj, koja je domaćin ovom natjecanju bila i 2007. godine, kada je slavio Sebastian Loeb. Njegov najveći konkurent i ove sezone trebao bi biti Mikko Hirvonen, premda u Fordu najavljuju da će na krunu jurišati i Jari-Matti Latvala.

(dj)

Zadnja Promjena ( Četvrtak, 29 Siječanj 2009 )
 
« Prethodna   Sljedeća »
Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL