Auto Portal - MITSUBISHI SE POVLAČI IZ RALLYJA
MITSUBISHI SE POVLAČI IZ RALLYJA PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Srijeda, 04 Veljača 2009

Image

Globalna ekonomska kriza odnijela je još jednu veliku žrtvu u svjetskom auto-moto sportu. Naime, uslijed pada prodaje automobila, momčad Mitsubishija se povlači iz Rallya Dakar, natjecanja iz Dakar serije i svih cross country natjecanja. Tijekom 26 nastupa na dakarskom rallyju, Japanci su zabilježili 12 pobjeda, od toga 7 uzastopnih, pri čemu je pogon na sva 4 kotača dobio potvrdu kvalitete na svjetskoj razini. U kratkom priopćenju koje je stiglo iz Mitsubishi Motors Corporationa (MMC), čelnici japanske tvrtke naglašavaju kako ih je 'slabljenje globalne ekonomije natjeralo da posvete maksimalnu pozornost svim svojim resursima, zbog čega se povlače iz cross country natjecanja'. Na kraju naglasimo kako su se zimus već povukle dvije japanske momčadi iz Svjetskog prvenstva u rallyju – Subaru i Suzuki.

(dj)

Zadnja Promjena ( Srijeda, 04 Veljača 2009 )
 
« Prethodna   Sljedeća »
Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL