Auto Portal - VOZILI SMO TOYOTA URBAN CRUISER
VOZILI SMO TOYOTA URBAN CRUISER PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Četvrtak, 07 Svibanj 2009

Image

Nova Toyota Urban Cruiser vlasnicima nudi jedinstveno, gradsko, sve-terensko iskustvo vožnje kroz uspješnu kombinaciju tri ključna atributa: Toyotine dokazane stručnosti u konstrukciji čvrstih vozila za sve terene, udobnosti i raznovrsnosti kompaktnih gradskih modela, te vodećima u klasi potrošnji goriva i CO2 emisijama Toyota Optimal Drive tehnologije. Robusna, trajna konstrukcija novog modela Urban Cruiser uključuje Toyotin AWD sustav s aktivnom kontrolom momenta, najvišu razinu sigurnosti putnika i unaprijeđeno držanje ceste, stabilnost i agilnost u svim vremenskim uvjetima radi postizanja većeg uživanja u vožnji.

CIJENE TOYOTA URBAN CRUISER:
Benzinski motor Dual VVT-i
1,33 Dual VVT-i Active 17.900 eura (134.250 kuna)
1,33 Dual VVT-i Limited 19.450 eura (145.875 kuna)
1,33 Dual VVT-i Executive 20.450 eura (53.375 kuna)
Dizelski motor D-4D
1,4 D-4D Active 19.900 eura (149.250 kuna)
1,4 D-4D Limited 21.450 eura (160.875 kuna)
1,4 D-4D Executive 22.450 eura (168.375 kuna)
1,4 D-4D AWD Active 21.500 eura (161.250 kuna)
1,4 D-4D AWD Limited 23.050 eura (172.875 kuna)
1,4 D-4D AWD Executive 24.050 eura (180.375 kuna)

Image

Toyota Urban Cruiser ima karoseriju dugačku 3930 mm, široku 1725 mm i visoku 1525 mm (AWD 1540 mm, a međuosovinski razmak je 2460 mm. Unatoč svojim kompaktnim gradskim dimenzijama, Urban Cruiser iskorištava Toyotino znanje o optimalnom pakiranju, koje je usavršeno kroz modele kao što su iQ i Yaris. Nudi prostor za pet putnika, praktičnost, raznovrsnost i fleksibilnost prtljažnog prostora genijalnih kompaktnih automobila, odražavajući sve više različiti, aktivni životni stil današnjih jako izbirljivih kupaca iz B segmenta. Uvažavajući zahtjeve kupaca iz B segmenta za ekološki prihvatljivim vozilima, Toyota Optimal Drive kombinira razna, inovativna tehnološka rješenja kako bi ponudila značajna smanjenja potrošnje goriva i CO2 emisija bez kompromisa što se tiče agilnih performansi i aktivnih dinamičkih karakteristika modela Urban Cruiser.

Image

Toyota Urban Cruiser , novi gradski crossover iz B segmenta, krenuo je u prodaju u Europi od travnja 2009. godine dok je prodaja u Hrvatskoj počela 8.5.2009. godine. Cjelogodišnji cilj prodaje je više od 25.000 komada, s time da na model s pogonom na sve kotače otpada 30%. Plan prodaje u Hrvatskoj u 2009. godini je 140 vozila. Novi Toyota Urban Cruiser je dizajniran za Europski jako konkurentan B segment vozila, koji je nedavno raspodijeljen na nekoliko podsegmenata. Od 2002. godini ovi podsegmenti su se više nego udvostručili. Ovaj porast je potaknut sve većim raznolikim dijelom kupaca koji traže više prepoznatljiva vozila koja odgovaraju njihovom aktivnom stilu života.

Image

Toyota Urban Cruiser je u ponudi sa dva napredna i efikasna nova motora: 1.33-litrenim dual VVT-i benzinskim motorom sa Stop&Start tehnologijom, i 1.4-litrenim D-4D dizelskim motorom. Dizelski motor sa AWD pogonom ima emisiju CO2 od samo 130 g/km, što je najmanja razina na svijetu za jedno osobno vozilo s pogonom na sve kotače. Toyota Urban Cruiser standardno dolazi sa velikim 16 colskim naplatcima. Active paket opreme uključuje 16" čelične kotače sa poklopcima. Limited paket opreme uključuje 16" mat aluminijske naplatke, a Executive paket opreme se nadopunjuje sa, 16" super kromiranim lakometalnim naplatcima. Unatoč čvrstom vanjskom dizajnu, Toyota Urban Cruiser se može pohvaliti svojim aerodinamičnim karakteristikama, sa koeficijentom otpora zraka od samo 0,315. To je ostvareno pažljivim namještanjem protoka zraka ispod vozila. Obujam prtljažnika od 314 litara se može povećati na 749 litara sa preklopljenim stražnjim sjedalima.

Image

Ponuda motora za Toyotu Urban Cruiser uključuje novi 1.33-litreni dual VVT-i benzinski motor sa Stop&Start tehnologijom, 1.4-litreni D-4D dizelski motor i novi šest brzinski ručni mjenjač za oba motora. Svaki motor karakteriziraju komponente niskog trenja, super lagana kompaktna konstrukcija i unaprijeđena efikasnost izgaranja, koje proizlaze iz Toyota Optimal Drive tehnologije. Novi 1.33-litreni dual VVT-i benzinski motor koristi inovativnu 'Stop&Start' tehnologiju, razvija najveću snagu 74 kW/101 KS i najveći okretni moment 132 Nm pri 3.800 o/min, kombinirajući izuzetne dinamičke performanse sa potrošnjom goriva od samo 5,5 l/100km i CO2 emisijama od samo 129 g/km. Unaprijeđeni 1.4-litreni D-4D dizelski motor dostupan je sa 2WD ili AWD pogonom, 1.4-litreni D-4D common-rail dizelski motor je sveobuhvatno unaprijeđen. Standardno je opremljen filtrom čestica (DPF), a koristi najnoviju piezo-električnu tehnologiju i izuzetno visoki tlak ubrizgavanja goriva od 1600 bara. Ima najveću snagu 66 kW/90 KS i najveći okretni moment 205 Nm između 1800 i 2800 o/min. Modeli sa prednjim pogonom troše 4,5 l/100 km i imaju CO2 emisiju od samo 118 g/km. AWD inačice imaju potrošnju od 4,9 l/100 km i CO2 emisije od samo 130 g/km, što predstavlja najmanju emisiju na svijetu za osobno vozilo s pogonom na sve kotače.

Image

Novi mjenjač sa šest stupnjeva prijenosa razvijen je specijalno za 1.33 litreni dual VVT-i i 1.4-litreni D-4D motor. Promjene brzina su izuzetno tihe i uglađene, a novi mjenjač postiže razinu efikasnosti i potrošnju goriva koji su u samom svjetskom vrhu, zahvaljujući dugom prijenosnom odnosu sa 6 brzina. Toyota Urban Cruiser sa 1.4-litrenim D-4D dizelskim motorom je dostupan sa AWD pogonom sa aktivnom kontrolom momenta. Integriran sa drugim sustavima za kontrolu proklizavanja vozila, AWD pogon sa aktivnom kontrolom momenta je besprekidno fleksibilan, pružajući optimalnu raspodjelu momenta koja se kreće od 100:0 do 50:50 odnosa između prednjih i stražnjih kotača, ovisno o dinamici vožnje i prevladavajućim uvjetima na cesti. AWD pogon sa aktivnom kontrolom momenta je potpuno automatiziran. Međutim, preko prekidača na prednjoj ploči, sustav se može blokirati kako bi se dodatno poboljšalo držanje u blatu ili snijegu. Kada je blokiran, sustav prebacuje maksimalni moment na stražnje kotače. Kada brzina vozila prijeđe 40 km/h, "blokirajući" režim se isključuje i automatski se prebacuje u 'automatski' režim rada.

Image

Servisni intervali od 15.000 km modela Urban Cruiser maksimaliziraju radni vijek komponenata, osiguravajući da se dijelovi, kao što su kočione obloge, mijenjaju samo kada se potroše do kraja. Novi gradski terenac koristi pogonski lanac koji ne treba održavanje, filtar ulja niže cijene u kojem se treba zamijeniti samo jedna komponenta te dugotrajne svjećice. Uporaba sintetičnog ulja nije potrebna, dodatno smanjujući troškove održavanja. Urban Cruiser se također može pohvaliti Toyotinim poznatim niskim troškovima popravka. Mnoge komponente su tako razvijene kako bi se smanjili troškovi popravka u slučaju udarca. One uključuju nosače prednjih svjetala koji su konstruirani da puknu prilikom udarca prije nego puknu sama svjetla, kao i veliki prednji odbojnik, koji smanjuje oštećenja poklopca motora za vrijeme sudara.

Image

Kako bi se osiguralo lako recikliranje, oznake za rastavljanje se nalaze na velikim komponentama kao što su prednji odbojnik, donji obrub prednje ploče, te prednjih i stražnjih vrata, bočni obrubi te obrubi stražnjih vrata. Materijali komponenata koje su lakše od 100 g su označeni, jer to pomaže u jednostavnijem rastavljanju.

Davor Kindy


Image

ACTIVE serijska oprema:
Ručni klima uređaj
Radio CD sa 6 zvučnika (mp3/wma)
Gume 195/60x16
Električno podesivi i grijani vanjski retrovizori u boji karoserije
Električni prednji prozori
Centralno daljinsko zaključavanje
Odbojnici u boji karoserije
ABS (Anti-lock Braking System) sustav protiv blokiranja kotača
VSC (Vehicle Stability Control) nadzor stabilnosti vozila
EBD (Electronic Brakeforce Distribution) elektronska raspodjela kočione sile
BA (Brake assistance) Sustav pomoći pri naglom kočenju
WIL sustav za zaštitu vrata od trzaja pri sudaru
7 zračnih jastuka
Zračni jastuci za vozača i suvozača
Bočni zračni jastuci
Bočne zračne zavjese u prvom i drugom redu
Zračni jastuk za koljena vozača
Mogućnost isključivanja suvozačevog zračnog jastuka
Bočna ojačanja
Povlačenje papučica pri sudaru
Povlačenje upravljača pri sudaru
Pirotehnički zatezač sigurnosnih pojaseva sprijeda
Tritočkovni sigurnosni pojasevi sprijeda podesivi po visini
Tri tritočkovna sigurnosna pojasa straga
Graničnik zatezne sile sigurnosnih pojaseva
Upozorenje za nevezanje sigurnosnim pojasom vozača i suvozača
Električno progresivni servo upravljač (EPS)
Nasloni za glavu sprijeda i straga podesivi po visini
Tri naslona za glavu straga
ISOFIX sustav pričvršćenja dječje sjedalice u drugom redu
Mikro filtar protiv peludi
Upravljač podesiv po visini i dubini
Uzdužno pomična stražnja klupa
Naslon stražnje klupe djeljiv u omjeru 60/40
Svjetla za čitanje sprijeda
Dva pretinca s pokrovom ispred suvozača
Kozmetičko ogledalo sa vozačeve i suvozačeve strane
Nosači za piće
Vozačevo sjedalo podesivo po visini
Središnja konzola u srebrnoj boji
Pokazivači smjera integrirani u vanjska zrcala
Prednja svjetla podesiva po visini
UV zatamnjena stakla
Zadnje svjetlo za maglu
Senzor za automatsko paljenje svjetala (samo za 1,4 D-4D)
Zaštitne letvice na pragovima, branicima i blatobranima
(samo za AWD modele)
Stop & Start sustav (automatsko gašenje i pokretanje motora)
(samo na 1,33 Dual VVT-i motoru)
Sustav eko vožnje
Blokada protiv pokretanja motora
Mjerač vanjske temperature
Putno računalo
Rezervni kotač manjih dimenzija (osim za AWD modele)
Kit za jednostavan popravak probušene gume (samo za AWD modele)
12 V utičnica sprijeda
Disk kočnice na sva četiri kotača
DPF filtar tvrdih čestica (samo za 1,4 D-4D modele)
Senzor za automatsko paljenje svjetala (samo za 1,4 D-4D modele)

Image

LIMITED serijska oprema (dodatno na opremu Active):
Automatski klima-uređaj
Bluetooth sustav bezručnog telefoniranja
Ulaz za MP3/audio player AUX-IN
Upravljač presvučen kožom
Ručica mjenjača presvučena kožom
Upravljanje audio i Bluetooth sustava sa upravljača
Električno pokretanje prednjih i stražnjih prozora (One-touch za vozača)
Srebrni detalji na mjenjaču
Kvake vrata u boji karoserije
Aluminijski naplatci 16"
Prednja svjetla za maglu

Image

EXECUTIVE serijska oprema (dodatno na opremu Limited):
Elektrokromatski unutrašnji retrovizor (automatsko zatamnjenje)
Kromirani aluminijski naplatci 16"
Dodatno zatamnjena stražnja stakla
Električno preklopivi, podesivi i grijani vanjska retrovizori u boji karoserije
Smart Entry & Start sustav - elektronski ključ
Sustav za automatsko otključavanje vozila
Pokretanje motora pritiskom na tipku

DOPLATA:
Metalik boja 400 eura (3000 kuna)
Navigacijski DVD sustav 990 eura (7425 kuna)
(samo za Executive)
AWD 1600 eura (12.000 kuna)
(samo na 1,4 D-4D)

DODATNI PAKETI OPREME:
CONNECT PACK 500 eura (3.750 kuna)
- iPod konektor (potpuna kontrola uređaja preko audio sustava)
- Stražnji parking senzori
LIFE PACK 200 eura (1.500 kuna)
- Letvice na pragovima prednjih vrata
- Zaštita stražnjeg odbojnika
- Gumirana obloga prtljažnika

Još fotografija...

Image

Image

Image

Image

Zadnja Promjena ( Ponedjeljak, 18 Svibanj 2009 )
 
« Prethodna   Sljedeća »
Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL