Auto Portal - PODEŠAVANJE VENTILA NA CITROËNU C3 1.1
PODEŠAVANJE VENTILA NA CITROËNU C3 1.1 PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Ponedjeljak, 28 Rujan 2009

Image

Imam Citroën C3 1.1 iz 2002., kojeg sam prošle godine kupio kao rabljenoga. Do sada je prešao 105.000 km. Vuče normalno i troši umjereno (šest do sedam litara), ali odnedavno se čuju ventili, pogotovo nakon jutarnjeg paljenja. Kako se podešavaju?

Igor V.

PSA-ov benzinski moor 1.1, koji se ugrađivao u osnovne verzije Citrone C2 i C3 te Peugeota 206, ima poluklackalice s valjčićima i hidropodizače, koje ne treba podešavati. Hidraulički sklopovi neprestano održavaju kontakt između bregastog vratila i čašice ventila te motor radi stalno bez zazora. Sustav radi na principu viskoznosti motornog ulja, u sklopu čašice i stabla vijka, koji su izvedeni kao hidraulički cilindri. Kod naglih pomaka ulje ne stigne napustiti sklop čašice i stabla vijka te se osigurava metalni kontakt. Kod vas je očito otkazao jedan ili više hidropodizača, a oni se u pravilu ne popravljaju, nego mijenjaju. Uzrok je najčešće u neredovitoj izmjeni motornog ulja, a može biti i u greški hidropodizača.

Zadnja Promjena ( Nedjelja, 27 Rujan 2009 )
 
« Prethodna   Sljedeća »
Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL