Auto Portal - CITROEN UTRKU PRIJE KRAJA OSIGURAO NASLOV SVJETSKOG PRVAKA U RELIJU
CITROEN UTRKU PRIJE KRAJA OSIGURAO NASLOV SVJETSKOG PRVAKA U RELIJU PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Utorak, 06 Listopad 2009

Image

Citroën je na ovogodišnjem 45. Rally RACC Catalunya - Costa Daurada (1.–4. listopada 2009.) zabilježio dvostruku pobijedu u 2009 FIA World Rally Championship. Time je jednu utrku prije kraja sezone osigurao naslov svjetskog prvaka u reliju u konkurencijij konstruktora. Dolaskom na cilj Katalonskog relija, Citroën Total World Rally Team ostvario je treću dvostruku pobjedu 2009. sezone uz dominaciju od samog starta. Zahvaljujući šestoj pobjedi ove godine, Sébastien Loeb i Daniel Elena približili su se na jedan bod vodećem Mikki Hirvonenu u borbi za svjetski naslov u poretku vozača. Drugo mjesto zauzeli su Dani Sordo i Marc Marti što je omogućilo Citroënu osvajanje dovoljnog broja bodova za peti naslov svjetskog prvaka u poretku konstruktora. Nakon Relija Velike Britanije (23.–25. listopada) bit će poznat i osvajač naslova svjetskog prvaka za vozače.

Image

S razlikom od samo 1"5 sekundi zadnjeg dana natjecanja, Sébastien Loeb i Dani Sordo imali su izvrsnu poziciju za postizanje cilja koji je Olivier Quesnel odredio prije starta. Prije toga, trebalo je ipak u dvije vožnje svladati zavoje na tri brzinska ispita postavljene zapadno od Saloua. Za vozače Citroena C4 WR nema opuštanja, jer žele osjetiti užitak za upravljačem, sačuvati maksimalnu koncentraciju i očarati brojnu publiku okupljenu pokraj staza. Dani Sordo započeo je dan s najboljim ostvarenim vremenom na brzinskom ispitu u Riudecanyes (ES1 3). Na kratkom brzinskom ispitu u La Serra d’Almos (ES1 5), Sébastien Loeb iskazao se od samog starta. Peterostruki svjetski prvak vratio se u boks u Salouu s prednošću od 2"3 sekunde: 'Cijelo vrijeme sam bio vrlo oprezan kako ne bih izletio. Dvije desetinke više nisu vrijedile truda, jer nam nisu potrebne. Bit ću i dalje oprezan, jer će staze zasigurno biti prilično blatne u drugoj vožnji'.

Image

Posljednja tri brzinska ispita nisu donijela promjene u poretku, Sébastien Loeb i Daniel Elena ostvarili su 53. pobjedu u svojoj karijeri: 'Bilo je od iznimne važnosti ovdje osvojiti dvostruku krunu kako bismo osvojili prvenstvo u poretku konstruktora i kako bismo najavili pohod na naslov prvaka u poretku vozača. Svi su ovaj vikend obavili sjajan posao, automobili su bili savršeni. Zahvaljujem Daniju što se ponašao kao pravi timski igrač. Na Katalonskom smo se reliju doista iskazali.'

Image

'Zahvaljujući izvrsnoj vožnji Danija i Marca, Seb i Daniel mogu otići na Reli Velike Britanije s jednim ciljem - završiti utrku prije Mikke Hirvonena kako bi donijeli šesti naslov prvaka u poretku vozača. Želim ovim putem čestitati Petteru Solbergu i Sébastienu Ogieru koji su odvozili dvije nemilosrdne utrke. Zahvaljujući njima, C4 WRC postigao je 17 najboljih vremena u 18 brzinskih ispita na reliju', rekao je Olivier Quesnel, direktor Citroën Racinga.

(dvk)

Privremeni konačni ukupni poredak 45. Rally RACC Catalunya:
1. Loeb/Elena (Citroën C4) 3h22’14"7
2. Sordo/Marti (Citroën C4) +12"0
3. Hirvonen/Lehtinen (Ford Focus) +54"1
4. P. Solberg/Mills (Citroën C4) +1’12"4
5. Ogier/lngrassia (Citroën C4) +1’41"6
6. Latvala/Antilla (Ford Focus) +2’49"8
7. Wilson/Martin (Ford Focus) +7’15"5
8. Villagra/Perez Companc (Ford Focus) +8’28"1
9. H. Solberg/Menkerud (Ford Focus) + 9’07"6
10. Snobeck/Mondésir (Peugeot 307) +10’56"0

Image

Zadnja Promjena ( Ponedjeljak, 05 Listopad 2009 )
 
« Prethodna   Sljedeća »
Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL