Auto Portal - SUPERKOSILICA OBARA BRZINSKI REKORD
SUPERKOSILICA OBARA BRZINSKI REKORD PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Srijeda, 09 Prosinac 2009

Image

Da i to je moguće i izvedivo. Skupina engleskih entuzijasta pokušat će oboriti brzinski rekord na kosilici za travu. Ovaj projekt koristi Countax motornu kosilicu za travu koja ima četiri kotača i sjedalo za vozača. Projekt vodi Stephena Vokins, a cilj je oboriti tri godine stari brzinski rekord kojeg je 2006. godine postavio Bob Cleveland iz SAD-a. On je na motornoj kosilici jurio brzinom od čak 130 km/h. Englezi su vidjeli njegov video na You Tube internetskoj stranici kada je na jezeru Bonneville postavio brzinski rekord. Stephena Vokins namjerava podignuti rekord na čak 160 km/h, a izjavio je da to nije nimalo lako postići, kako to drugi manje upućeni u problematiku misle. Jer jedan od uvjeta pri postavljanju rekorda je da kosilica za travu treba ostati u funkciji i da mora kositi travu i pored svih mogućih prerada na njoj. Novi rekord će se pokušati postaviti 27.2.2010. godine i to po pravilima koje zahtjeva Guinnessova knjiga rekorda da u istom danu kada se obori rekord, kosilica mora pokazati da je sposobna kositi travu u praksi, te da je kosilica za travu proizvedena od poznate marke i da je većina dijelova i dalje originalnih iz tvornice u kojoj je kosilica za travu i napravljena. Pogledajte na linku video uradak o postavljanju brzinskog rekorda superkosilicom VIDEO SUPERKOSILICA .

(dvk)

Zadnja Promjena ( Utorak, 08 Prosinac 2009 )
 
« Prethodna   Sljedeća »
Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL