Auto Portal - PEUGEOT PRIPREMA SVOJU VERZIJU PUME
PEUGEOT PRIPREMA SVOJU VERZIJU PUME PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Utorak, 28 Prosinac 2010
Image

Mali kupe nije velika novost, ali poslije 10-tak godina pauze ponovno se vraćaju na veliku scenu. Za njih nije potreban velik motor, malih su dimenzija i dovoljno niske cijene proizvodnje i obrnuto - visoke cijene prodaje, tako da proizvođači zadovoljno trljaju ruke. Tipični predstavnici malih sportskih kupea bili su Opel Tigra i Ford Puma, a onda se uvođenjem CC (Coupe-Cabriolet) verzija u više segmenata priča pomalo razvodnila. Da podsjetimo da je Tigra koristila motore i mehaniku od Corse, a Fordova Puma od Fieste, te je na taj način dobiven jeftin mali sportsku kupe. No, na pomolu je povratak klasičnih malih kupea.

Image
Peugeotov mali sportsku kupe još nema ime, pa ga za sada svi zovu 'baby coupe'

Francuski proizvođač namjerava popuniti svoju ponudu sportskih kupea novim malim sportskim kupeom po uzoru na nekadašnju Ford Pumu. Novi Peugeotov 'baby coupe' još nema službeno ime, ali će po uzoru na Pumu i Tigru biti konfiguracije 2+2. Mnogi kažu da Peugeot namjerava ponuditi sportski elegantan dizajn karoserije po uzoru na Ferrari i to po izuzetno povoljnoj cijeni. Novi mali Peugeotov sportski kupe bit će dimenzijama nešto manji od modela Peugeot RCZ, a koliko su velika nadanja u uspjeh prodaje govori i podatak da su procijene Peugeota kako bi taj novi mali sportski kupe morao postati veći hit od legendarnog modela Peugeot 205 GTi. Mi to nekako sumnjamo, ali neka se u Peugeotu nadaju, to bar ništa ne košta. Novi mali sportsku kupe Peugeota izrađen je na platformi nove generacije Peugeota 207, pokretat će ga 1,6-litreni turbo motor od 208 KS i imat će prednji pogon.

(dvk)

MODERNA KONKURENCIJA
Budućem Peugeotovom sportskom kupeu neće biti lako, jer će se za što veću krišku kolača boriti s brojnom konkurencijom, a ovom prilikom bismo izdvojili samo najatraktivnije.

Image
Nissan 200SX
Još jedno staro ime poznatog malog sportskog kupea, ali u novom ruhu. Mnogi su novi Nissan 200SX proglasili manjim bratom modela 370Z, a koji bi na tržištu se trebao pojaviti tijekom 2011. godine. Nissan 200SX je dvosjed koji pokreće 1,6-litreni turbo benzinski motor najveće snage 200 KS.

MINI Coupe
Uzbuđujući MINI Coupé Concept dvosjed pokretan motorom od 208 KS iz sportske verzije JCW zabiberiti će svim konkurentima. Nisko postavljeni krov naglašava agresivan sportski oblik, a za kupe nudi iznenađujuće velik prtljažnik obujma 250 litara. MI)NI Coupe bi na tržište trebao doći tijekom 2011. godine.

Image
Toyota Prius Coupe
Ovaj mali kupe inspiriran je nikad prežaljenim modelom Toyota MR2 koji i dan danas mnogima nedostaje. Toyotin novi hibridni sportski kupe ubrzava do stotke za 7 sekundi, te na začuđujući način podmiruje sportske performanse i ekologiju. Pokretat će ga naravno prilagođeni pogon Prius Hybrid Synergy Drive preuzet iz serijskog modela.

Honda CR-Z
Ovo je prvi put da Honda pakira hibridnu tehnologiju u ovako atraktivnu karoseriju. Honda CR-Z za pogon koristi 1,5-litreni benzinski motor i elektromotor razvijajući najveću snagu 130 KS i najveću brzinu 194 km/h. Prema najnovijim informacijama iz Honde, serijska verzija Honde CR-Z na tržište dolazi tijekom 2010. godine.

Image
Ford Puma
Serijska proizvodnja prve Pume prekinuta je 2001. godine i do današnjeg dana Fordovi ljubitelji plaču i mole da im tvornica vrati taj model u prodaju. Ford namjerava ponuditi tržištu novu Pumu pokretanu malim, ali snažnim EcoBost turbo motorima tijekom 2012. godine.

Zadnja Promjena ( Ponedjeljak, 27 Prosinac 2010 )
 
« Prethodna   Sljedeća »
Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL