Auto Portal - NOVI MERCEDES-BENZ E-KLASE CABRIO
NOVI MERCEDES-BENZ E-KLASE CABRIO PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Ponedjeljak, 21 Prosinac 2009

Image

Vrlo privlačan i emotivno nabijen Cabrio najnoviji je proizvod uspješne linije Mercedes-Benzove E-klase. Ovaj top-model s dvojim vratima, čija prodaja počinje u siječnju, a na hrvatsko tržište dolazi potkraj ožujka 2010., ima klasičan meki krov koji stilom pridonosi jedinstvenom osjećaju vožnje. Krov je kabrioleta smješten u posebnom odjeljku te je od prtljažnog prostora odvojen posebnim poklopcem. Kada je krov podignut i poklopac spušten, volumen prtljažnog prostora raste za 90 litara i iznosi 390 litara.

Image
Novi Mercedes-Benz E-klase kabriolet

U skladu s motom 'četiri sezone, četiri osobnosti' Mercedes-Benzovim je stručnjacima prioritet bio napraviti automobil za sva godišnja doba. S novom E-klasom Cabrio sezona vožnje s otvorenim krovom traje cijelu godinu, dok mnogi drugi kabrioleti već ujesen nestaju s prometnica. Usto, Mercedes-Benzova E-klasa Cabrio je dugačak 4698 mm, širok 1786 mm i visok 1402 mm, te pruža užitak u vožnji i udobnost bez obzira na to je li joj krov otvoren ili zatvoren.

Image

AIRCAP sustav – štiti putnike od udara vjetra tako da na vrhu vjetrobrana podiže deflektor zraka za cca 6 cm preusmjeravajući strujanje zraka iznad glava putnika, a pritom uklanja neugodne turbulencije i smanjuje buku vjetra tijekom vožnje s otvorenim krovom.
Modificirani AIRSCARF sustav – 'zračni šal' koji grije područje glave i vrata toplim zrakom. To omogućava grijanje vozača i suvozača u hladnijim danima kod vožnje s otvorenim krovom.

Image

Akustični meki sklopivi krov koji se može potpuno automatski otvoriti unutar 20 sekundi čak i u vožnji do 40 km/h. E-klasa Cabrio ima najvišu razinu sigurnosne opreme u ovoj kategoriji vozila. Kao i limuzina, E-klasa Cabrio opremljena je mnogobrojnom sigurnosnom opremom, među ostalim sa sedam zračnih jastuka u serijskoj opremi, zatezačima pojaseva s limitatorima sile zatezanja za sva sjedala, aktivnim naslonima za glavu, zaštitnim roll-over šipkama iza stražnjih sjedala, Intelligent Light sustavom, aktivnim poklopcem motora, a tu je i DISTRONIC PLUS. Aktivan poklopac motora kojim Mercedes-Benz nastavlja dugogodišnju angažiranost na razvoju zaštite pješaka ujedno je i serijska oprema u novoj E-klasi. U ekstremnom slučaju naleta na pješaka, sustav opruga podiže stražnji dio poklopca 50 milimetara u roku od milisekunde čime povećava prostor deformacije, a samim time smanjuje ozljede pješaka.

Image

E-klasa Cabrio, kao i sve E-klase, standardno je opremljena najnovijim Mercedes-Benzovim sigurnosnim sustavom Attention Assist (sustav praćenja pozornosti), koji prati više od 70 pokazatelja umora kod vozača i upozorava na svaki trenutačni pad koncentracije tijekom vožnje. Međutim, to je samo jedan od sustava s dugog popisa noviteta koji služe povećanju sigurnosti i udobnosti te smanjenju štetnog utjecaja na okoliš. Serijska oprema nove E-klase uključuje i zaštitni sustav za suvozača PRE-SAFE. U slučaju rizičnih situacija u prometu, automatski se aktiviraju mjere za zaštitu putnika, tako da sigurnosni pojasevi i zračni jastuci u vrijeme sudara maksimalno štite putnike.

(dvk)

Na hrvatskom će tržištu u ponudi biti sljedeći motori:
E 220 CDI BlueEFFICIENCY Cabriolet: 125 kW (170 KS)
E 250 CDI BlueEFFICIENCY Cabriolet: 150 kW (204 KS)
E 350 CDI BlueEFFICIENCY Cabriolet: 170 kW (231 KS)
E 200 CGI BlueEFFICIENCY Cabriolet: 135 kW (184 KS)
E 250 CGI BlueEFFICIENCY Cabriolet: 150 kW (204 KS)
E 500 Cabriolet: 285 kW (388 KS)

Još fotografija…

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Zadnja Promjena ( Petak, 18 Prosinac 2009 )
 
« Prethodna   Sljedeća »
Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL