Auto Portal - RENAULT FLUENCE OD 109.000 KUNA
RENAULT FLUENCE OD 109.000 KUNA PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Četvrtak, 21 Siječanj 2010

Image

Renault je hrvatskim novinarima u Savudriji i okolici Istre omogućio prve vožnje novog limuzinskog aduta u C segmentu, automobila Renault Fluence. Istovremeno je u Hrvatskoj počela prodaja trovolumenske berline nazvane Renault Fluence. Renault od modela Fluence želi postići da bude najprivlačnije vozilo u klasi, a od konkurenata se razlikuje linijama koje odražavaju sportski karakter i robusnost, udobnom kabinom kao i širokom lepezom korisne tehnološke opreme. Namijenjen je prije svega klijentima-ljubiteljima statusnih berlina, a nasljeđuje trovolumenski Mégane II Sedan na proizvodnim linijama tvornice Oyak-Renault u Bursi (Turska). Trodijelna limuzina Renault Fluence dugačka je 4618 mm, široka 1809 i visoka 1479 mm uz međuosovinski razmak od 2702 mm. Obujam prtljažnika je 530 litara, a prema tvrdnji Renaulta nudi veću prostornost od glavnih konkurenata sa širinom u laktovima od 1480 mm sprijeda i 1475 mm straga.

CIJENE RENAULT FLUENCE U HRVATSKOJ (uključeni PDV):
Benzinski motori
Authentique 1,6 16V 110 KS : 122.000 kuna -13.000kn akcija = 109.000 kn
Expression 1,6 16V 110 KS : 133.00 kuna -13.000kn akcija = 120.000 kn
Dynamique 1.6 16V 110 KS : 144.000 kuna -13.000kn akcija = 131.000 kn
Dynamique 1,6 16V 110 KS automatik : 153.000 kuna -13.000kn akcija = 140.000 kn
Dizelski motori
Authentique dCi 85 KS : 129.000 kuna -13.000kn akcija = 116.000 kn
Expression dCi 85 KS : 140.00 kuna -13.000kn akcija = 127.000 kn
Expression dCi 105 KS : 148.000 kuna -13.000kn akcija = 135.000 kn
Dynamique dCi 105 KS : 158.000 kuna -13.000kn akcija = 145.000 kn

Image
Unutrašnjost nove trodijelne limuzine Renault Fluence

U unutrašnjosti na raspolaganju je velik broj pretinaca – ima više od 23 litara pretinaca raspoređenih u kabini, uključujući osvijetljeni i hlađeni pretinac za rukavice od 9 litara te središnju konzolu od 2,2 litre. Stražnja klupa je preklopna i djeljiva u omjeru 1:2, a zanimljivo je da između stražnjih sjedala i prtljažnog prostora nema nikakve metalne pregrade, što omogućava prijevoz jako dugačkih predmeta kao i kod kombi-limuzine sa vratima na repu. U serijskoj opremi je klima uređaj sa otvorima za zrak na prednjim i stražnjim sjedalima, a uz doplatu je moguće dobiti i dvozonski automatski klima uređaj. Fluence ima opremu visoke klase s brojnom tehnološkom opremom kao što je kartica 'slobodne ruke' za pristup i pokretanje vozila s funkcijom zaključavanja vrata kako se vozač udaljava od vozila, novi ugrađeni sustav za navigaciju Carminat TomTom za manje od 500 eura, a tu je i velika ponuda auto radija, uključujući radio visoke klase '3D Sound by Arkamys', telefon Bluetooth i digitalno spajanje Plug & Music.

Image
Novu Renaultovu limuzinu pokreće gama od jednog benzinskog i dva dizelskih motora. Renault eco²

Renault se hvali da Fluence pokreću ekonomični motori s visokim performansama, pa će od samog početka prodaje u Hrvatskoj raspolagati gamom motora koji udružuju ekonomičnost i užitak u vožnji. Novu Renaultovui limuzinu pokreće gama od jednog benzinskog i dva dizelskih motora. Renault eco²:
- benzinski motor 1.6 16V od 110 KS u sprezi s automatskim ili ručnim mjenjačem
- dizelski motor 1.5 dCi u dvije verzije – 85 i 105 KS (s emisijom CO2 od 119 g/km, sve dizelske verzije dobivaju potpis Renault eco²)

Image
Prodaja Renault Fluence u Hrvatskoj kreće za početni model u ponudi cijenom od 109.000 kuna

Sigurnost je na najvećoj razini, jer oprema obuhvaća ABS i Sustav pomoći pri naglom kočenju (AFU) u seriji, Elektronska kontrola stabilnosti (ESC), do šest zračnih jastuka, zatezač i ograničivač zatezne sile sigurnosnih pojaseva u tri točke, regulator-ograničivač brzine… Renault Fluence u biti je nasljednik modela Renault Megane Sedan koji se više ne proizvodi i nije u prodaji, a primjetno je da nova trodijelna limuzina više imenom ne pripada obitelji Megane i nosi samosvojno ime Fluence. Renault Fluence će se pod tim imenom prodavati u svijetu, s time da će se na tržištu Koreje prodavati pod imenom Renault Samsung. Do sada je u svijetu Megane Sedan prodan u 900.000 primjeraka, a u Hrvatskoj je ukupno prodano 6000 primjeraka. Megane Sedan činio je u svijetu, ali i u Hrvatskoj, oko 30 posto prodanih automobila u C segmentu. Prema najavi Renaulta, Renault Fluence donosi komfor i kvalitetu iz klase više, a od Lagune je kraći 7 cm. Renault u Hrvatskoj u ovoj godini planira prodati od 300 do 350 automobila Renault Fluence, čija se cijena kreće u rasponu od 109.000 kuna, koliko košta osnovni model Renault Fluence Authentique 1,6 16V 110 KS, do najskuplje verzije Renault Fluence Dynamique dCi 105 KS koja košta 145.000 kn.

Davor Kindy

SERIJSKA OPREMA RENAULT FLUENCE
AUTHENTIQUE
ABS sa raspodjelom snage kočenja (EBD) + sistem pomoći pri naglom kočenju, Automatsko paljenje sva 4 žmigavca u slučaju naglog kočenja, zračni jastuci sprijeda za vozača i suvozača s prilagodljivim volumenom, bočni zračni jastuci sprijeda, zračne zavjese, tritočkovni sigurnosni pojasevi na svim sjedalima, zatezači sigurnosnih pojaseva sprijeda, ograničivač zatezne sile za prednje sigurnosne pojaseve, upozoritelj za nezakopčani pojas kod vozača i na nezatvorena vrata, sustav pričvršćenja dječjeg sjedala ISOFIX na bočnim sjedalima straga, nasloni za glavu sprijeda i straga podesivi po visini, blokada paljenja, centralno zaključavanje s daljinskim upravljanjem, automatsko zaključavanje vrata u vožnji, električni progresivni servo upravljač, regulator i ograničivač brzine, putno računalo, pokazivač vanjske temperature, upravljač podesiv po visini i dubini, integrirani poklopac spremnika za gorivo, eliptična halogena svjetla podesiva po visini, svjetla za maglu sprijeda, pretinac ispred suvozača, sjenilo za sunce s ogledalcem za vozača i suvozača, električno podesiva vanjska osvrtna ogledala u crnoj boji, el. podizači stakala sprijeda i straga, pepeljara i upaljač, klima uređaj, filter krutih čestica, vozačevo sjedalo podesivo u nagibu, po visini, suvozačevo po nagibu, stražnja preklopiva klupa 1/3-2/3 + naslon za ruke straga, radio CD MP3 4x15W s komandama pri upravljaču, prednji brisači s promjenjivim ritmom rada, tonirana stakla, tamnosive presvlake, armaturna ploča u tamnosivoj boji, unutrašnje ručice u crnoj boji, pribor za popravak guma, čelični naplatci 15" s ukrasnim pokrovima Sequence

EXPRESSION (dodatno na paket opreme AUTHENTIQUE):
Nasloni za glavu sprijeda nove generacije, dinamička kontrola putanje vozila ESP + nadzor proklizavanja pogonskih kotača ASR, dvozonski automatski klima uređaj, brisači sa senzorima za kišu, podno osvjetljenje sprijeda i straga, svjetlo za čitanje sprijeda, osvijetljen i ohlađen pretinac ispred suvozača, vozačevo sjedalo podesivo u leđnom djelu, središnji naslon za ruke sprijeda, armaturna ploča u tamnosivoj boji, tamnosive presvlake, unutrašnje ručice od mat kroma, vanjska osvrtna ogledala u boji karoserije, vanjske ručice vrata u boji karoserije, aluminjski naplatci 16" Proteus

DYNAMIQUE (dodatno na paket opreme EXPRESSION):
Upravljač podesiv po visini i dubini, kožom presvučeni upravljač i ručica mjenjača, radio CD MP3 4x15Ws komandama pri upravljaču i "hands free" telefoniranjem Bluetooth, Renault kartica "slobodne ruke", armaturna ploča u tamnosivoj boji s kromiranim dodacima, vanjske ručice vrata od mat kroma, vanjski dodaci od mat kroma (Kromirane letvice straga, kromirani dodaci kod svjetla za maglu sprijeda), aAluminijski naplatci 17" Monitor

Zadnja Promjena ( Ponedjeljak, 01 Veljača 2010 )
 
« Prethodna   Sljedeća »
Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL