Auto Portal - U NESREĆU BEZ KACIGE I DOZVOLE
U NESREĆU BEZ KACIGE I DOZVOLE PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Četvrtak, 18 Veljača 2010

Image

Upravljajući motociklom bez vozačkog ispita i kacige doživio sam prometnu nesreću, koju je skrivilo drugo vozilo. Osiguravatelj tog vozila ističe prigovor moje suodgovornosti od 30 posto te želi proporcionalno sniziti odštetu. Je li to pravilno?

Luka S.

Mario Klokočovnik, dipl. iur.

 

Vožnja motorkotačem bez položenog vozačkog ispita i bez kacige na glavi je svakako prometni prekršaj, ali to ne znači da ste odgovorni za prometnu nezgodu u omjeru od 30 posto te je potrebno utvrditi jesu li navedene okolnosti u uzročnoj vezi sa nezgodom. Potrebno je dakle, uzimajući u obzir sve činjenice utvrditi postojanje pravno relevantne veze između navedenih činjenica i nastanka štete. Ako takve veze nema, nema ni podijeljene odgovornosti.

Image
Suodgovorni ste jedino ako se utvrdi da ste vožnjom bez kacige i dozvole utjecali na nesreću

Zadnja Promjena ( Srijeda, 17 Veljača 2010 )
 
« Prethodna   Sljedeća »
Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL