Auto Portal - ŠTETA 20.000 KN, OSIGURANJE ŽELI PLATITI 17.150 KN
ŠTETA 20.000 KN, OSIGURANJE ŽELI PLATITI 17.150 KN PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Petak, 26 Veljača 2010

Image

Imao sam prometnu nesreću u kojoj nisam kriv jer se vozilo koje sam svojim autom udario nepropisno prestrojavalo. Vozač za kojeg ja smatram da je krvi odbio je to priznat te će sve završit u pravnom postupku. Auto ima kasko, a u osiguranju su rekli da će platiti popravak ako šteta bude do 17.150 kn. Auto je trenutno vrijednosti oko 35.000 kn, a u servisu mi je rečeno da je popravak 20.000 kn ali da mi za tih 17.150 kn mogu popravit auto. Koliko bi mi osiguranje isplatilo kada bih se išlo na totalnu štetu, što je također opcija i što mi je činiti?

L.B.

Mario Klokočovnik, dipl. iur.

 

Kao što vidim iz vašeg upita, u servisu su vam naveli da mogu izvršiti popravak vozila za iznos od 17.150 kn, koliko je limitirana isplata naknade od strane osiguravatelja. Pitanje isplate totalne štete je autonomna odluka osiguravatelja i ona se isplaćuje prema opsegu oštećenja, starosti vozila i cijeni novih dijelova potrebnih za popravak. Koliko bi vam osiguranje isplatilo naknade, da obračunaju štetu kao totalnu, u ovom trenutku nije poznato, jer je svakako opravdan popravak vozila, a ne totalka, što vam je osiguravatelj i priznao. Svrha je naknade da vam se vozilo dovede u stanje prije nezgode, kvalitetnim popravkom, pa ako u servisu tvrde da će to moći biti učinjeno za iznos od 17.150 kn, onda je ponuđeni iznos korektan i podmiruje nastalu štetu.

Image
Ako vam je serviser spreman kvalitetno popraviti auto za iznos kojeg vam je ponudila osiguravajuća kuća, tada je to s njihove strane u redu

Zadnja Promjena ( Četvrtak, 25 Veljača 2010 )
 
« Prethodna   Sljedeća »
Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL