Auto Portal - ODŠTETA ZA INVALIDITET, NAKON NESREĆE BEZ DOZVOLE
ODŠTETA ZA INVALIDITET, NAKON NESREĆE BEZ DOZVOLE PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Srijeda, 07 Travanj 2010

Image

Kao student bio sam osiguran putem fakulteta policom, koja je pokrivala i nezgodu tj. trajni invaliditet. Doživio sam prometnu nesreću upravljajući motociklom bez dozvole tj. kategorije za motocikl i pretrpio trajni invaliditet, a za nesreću je kriv vozač automobila. Osiguranje mi odbija platiti odštetu, jer nisam imao položenu kategoriju za motocikl. Imam li pravo na naknadu štetu po polici fakulteta?

V.T.

Mario Klokočovnik, dipl. iur.

Po mom mišljenju, imate pravo na naknadu po polici kolektivnog osiguranja studenata vašeg fakulteta te ako ne možete svoje pravo ostvariti dogovorom s osiguravateljem, trebat ćete podnijeti sudsku tužbu. No, prije toga trebate pribaviti Uvjete osiguranja, koji čine sastavni dio police.Također, zatražite od osiguravatelja, koji odbija isplatiti naknadu, da vam dokumentirano obrazloži svoj stav i dostavi Uvjete osiguranja, kako biste se mogli upoznati s njihovim sadržajem. U slučaju potrebe možete mi dostaviti dokumentaciju, kad je pribavite.

Image
Prava iz police osiguranja, zaključenog preko fakulteta definirana su Uvjetima osiguranja, priloženim uz policu

Zadnja Promjena ( Srijeda, 07 Travanj 2010 )
 
« Prethodna   Sljedeća »
Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL