Auto Portal - PRODAVAČ MI JE REKAO DA AUTO IMA KARAKTERISTIKE, KOJE U STVARI NEMA
PRODAVAČ MI JE REKAO DA AUTO IMA KARAKTERISTIKE, KOJE U STVARI NEMA PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Četvrtak, 22 Travanj 2010

Image

Prodavač u autosalonu mi je prilikom kupnje automobila rekao da ima odredjene karakteristike, koje auto nije imalo kada sam ga dobio. Žalio sam im se nekoliko puta i vozio auto na sevris, ali oni su rekli da je sve OK i da je auto došao onakav kakav je i naručen. Što se u ovom slučaju može učiniti?

Marko Petrović

Mario Klokočovnik, dipl. iur.

Prvenstveno treba utvrditi u kojim karakteristikama se vozilo razikuje u odnosu na one koje ste naručili. Dakle što je točno naručeno a što je manjkavo isporučeno. Ako ste u roku od dva mjeseca od dana primopredaje vozila pismenim putem obavijestili prodavatelja o tome imate pravo:
- zahtijevati da se taj uočeni nedostatak otkloni
- zahtijevati predaju drugog vozila bez uočenog nedostatka
- zahtijevati srazmjerno sniženje cijene
- izjaviti da raskidate ugovor
U svakom slučaju imate pravo i na naknadu štete koju ste zbog toga pretrpjeli

Image
Ako automobil nema karakteristike koje ste ugovorili prilikom kupnje, imate pravo na potpunu naknadu, odnosno zahtijevati da se odstupanja, odnosno nedostaci uklone

Zadnja Promjena ( Srijeda, 21 Travanj 2010 )
 
« Prethodna   Sljedeća »
Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL