Auto Portal - ODŠTETA ZA OŠTEĆENJE AUTA U JAVNOJ GARAŽI
ODŠTETA ZA OŠTEĆENJE AUTA U JAVNOJ GARAŽI PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Ponedjeljak, 03 Svibanj 2010

Image

Parkirao sam auto u javnoj garaži i kad sam se vratio, uočio sam oštećenje na desnim vratima, koje je prouzročio vozač vozila koje je bilo parkirano do moga. Kako se radi o skupom modelu (novi Audi A4) nastala je velika šteta. Nadzorne kamere nisu registrirale štetni događaj, a ja nisam zapamtio koje je auto bilo parkirano do moga. Kako mogu doći do odštete, jer sam uredno platio parkiranje.

Robert V.

Mario Klokočovnik, dipl. iur.

Zakon o obveznim osiguranjima u prometu ne priznaje pravo na naknadu imovinske štete koja je prouzročena od strane nepoznatog motornog vozila pa po toj osnovi ne možete ishoditi naknadu. Naknadu možete ostvariti po osnovu osiguranja odgovornosti iz djelatnosti javne garaže u kojoj ste parkirali vozilo i za to platili, jer javne garaže za takve slučajeve u pravilu imaju zaključene odgovarajuće police osiguranja. Kako biste to ostvarili nužno je odmah zvati policiju da napravi očevid. Naravno, ako imate policu automobilskog kaska, štetu možete naplatiti i po toj osnovi

Image
Naknadu možete ostvariti po osnovu osiguranja odgovornosti iz djelatnosti javne garaže, nakon policijskog očevida

Zadnja Promjena ( Nedjelja, 02 Svibanj 2010 )
 
« Prethodna   Sljedeća »
Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL