Auto Portal - ŠEBALJ I KLINC SPREMNI ZA CROATIA RALLY
ŠEBALJ I KLINC SPREMNI ZA CROATIA RALLY PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Četvrtak, 13 Svibanj 2010

Image

Nije više nikakva novost da Croatia rally ipak ide od 14. do 16.5.2010. godine. Iako pod kapom drugog organizatora, tradicija se nastavlja. 39. po redu, Croatia rally održava se na obroncima Učke i Gorskog Kotara. Kako je ovaj rally prvi u prvenstvu Hrvatske, Šebalju i Klincu, ovo je i premijera nove specifikacije automobila. Kao i obično na Delti idu bez taktiziranja unatoč činjenici da prošle dvije godine nisu uspjeli konkurirati Europskoj konkurenciji u bržim S2000 automobilima. No ove godine FIA pravila dopuštaju veći usisnik zraka koji bi našoj posadi mogao dati odlučujuće 'konje'. Rally započinje u četvrtak shakedownom na BI Permani. Startna lista je bogata poznatim imenima, tako da je neizvjesna borba za vrh zagarantirana. Od interesantnih imena, tu su Rosetti, Iliev, Fontana, Betti itd.

Image

Juraj Šebalj: Veselim se ovoj Delti. Automobil je spreman, proveli smo dosta vremena na uštimavanju Mitsubishija i sva mjerenja su pokazali da imamo jači auto nego lani. Za rally je najavljeno promjenjivo vrijeme, tako da bi faktor sreće mogao biti odlučujući. Posebno me motivira domaći teren, tako da ćemo Toni i ja pred domaćom publikom dati sve od sebe. Uz to, raduje nas suradnja s novim sponzorima i to nam daje dodatnu motivaciju da na ovoj "Delti" odradimo dobar posao.

Toni Klinc: Brzinski ispiti su mnogo otvoreniji nego na Sljemenu i Žumberku, koji su se vozili do sada. To nam svakako odgovara. No, konkurencija je izuzetno jaka. Jedva čekamo sjesti u auto i vidjeti šta možemo napraviti ove godine. Ovaj rally je za nas pitanje časti i prestiža i siguran sam da ćemo dati naš maksimum. Iako smo 2007. godine pobijedili u snažnoj europskoj konkurenciji, ipak trebamo ostati hladne glave. Za Juru i mene, plasman među prvih pet bio bi velik uspjeh.

(ij)

www.croatiarally.eu

Zadnja Promjena ( Srijeda, 12 Svibanj 2010 )
 
« Prethodna   Sljedeća »
Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL