Auto Portal - RALLY POSADA DOBRILA-FERENČIĆ U NOVU SEZONU S OBNOVLJENIM AUTOM
RALLY POSADA DOBRILA-FERENČIĆ U NOVU SEZONU S OBNOVLJENIM AUTOM PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Nedjelja, 16 Svibanj 2010

Image

Istarska posada u sastavu Nikola Dobrila i Roland Ferenčić, članovi Istra racing teama Pazin, u novoj rally sezoni nastupaju s novim automobilom Mitsubishi Lancerom EVO IX. Cilj im je ovu sezonu iskoristiti za prikupljanje iskustva i privikavanje na automobil, a imaju u planu s istim ciljem nastupiti i na dva talijanska relija. Pazinska rally posada koju čine Nikola Dobrila i Roland Ferenčić (Istra racing team Pazin) u novu natjecateljsku sezonu ulaze na najbolji mogući način – u snažnom Mitsubishi Lanceru Evo IX kojim će moći parirati 'velikim dečkima'. U svojoj zajedničkoj karijeri nastupili su na tek dva relija, prošlogodišnjem Novom Vinodolskom i 10. porečkom, i oba puta bili prvi u klasi A7, što im je na koncu donijelo ukupno treće mjesto u prvenstvu Hrvatske.

Image

'Dosad smo vozili unajmljeni Renault Clio R3, inače vrhunski automobil kojim je zaista užitak upravljati, no bili smo svjesni da njime možemo stići maksimalno do prvog mjesta u klasi, ali ne i do generalke, stoga je odluka pala na nabavak konkurentnog automobila. Donedavno smo razmišljali o najmu Lancera, istog onog kojeg je vozio juniorski svjetski prvak Patrik Sandell u Poreču prošle godine, no nedavno je stigla primamljiva prilika te smo, uz veliku pomoć sponzora, kupili iznimno dobro očuvan Mitsubishi Lancer EVO IX i spremni smo za nastup na Croatia rallyu', rekao je Dobrila.

Image

Natjecateljski automobil pokreće dvolitarski turbo agregat sa 300 'konjskih snaga' i pruža brutalne startove i međuubrzanja, a koliko je automobil moćan ukazuje činjenica da ga koristi veliki broj relijaša koji se nalaze u samom vrhu tablica domaće, ali i strane kraljice automobilizma. 'Cilj nam je ovu sezonu iskoristiti za prikupljanje iskustva i privikavanje na automobil, a imamo u planu nastupiti i na dva talijanska relija, upravo u tu svrhu. Dakako, trudit ćemo se maksimalno na domaćim terenima, naročito u Poreču, kako bi se već u prvoj sezoni popeli na vrh rezultatske ljestvice', optimističan je Dobrila.

Image

Suvozač Roland Ferenčić iza sebe ima podosta trkaćeg iskustva. Vozio je brdske, kup i rally utrke, a sada već davne 1998. godine bio je suvozač Slovencu Romanu Jernejcu u Peugeotu 309. 'Iza nas je vrlo malo odvoženih utrka stoga se još uvijek uhodavamo i privikavamo jedan na drugoga, što zbog nedostatka vremena moramo činiti usputno, no ide nam sve bolje i uvjeren sam da zajedno možemo postići vrlo dobar rezultat', zaključio je Ferenčić.

(ij)

Još fotografija…

Image

Image

Image

Zadnja Promjena ( Petak, 14 Svibanj 2010 )
 
« Prethodna   Sljedeća »
Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL