Auto Portal - 37. CROATIA RALLY
37. CROATIA RALLY PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Srijeda, 19 Svibanj 2010

Image

Ovogodišnje izdanje Delte bilo je sve, samo ne jednostavno. Iako je najavljen kišni vikend, organizirati, gledati ili voziti rally po olujnoj buri nije nimalo jednostavno. Brzinski ispiti subote bili su po priči svih posada jedni od najtežih ikada. Pobjednik relija, talijan Luca Rosetti bio je nedostižan za konkurenciju, dok se straga odvijala velika borba. Naši najbolji automobilisti Šebalj i Klinc odradili su odličan posao i zabilježili 4. mjesto u snažnoj konkurenciji sa S2000 automobilima. Smjestili su se točno u sredini poredka europske konkurencije.

Jura:
Ovo je definitivno jedan od najtežih relija koje sam vozio, naravno govorim o drugom danu relija. Poznavanje domaćeg terena u kišnim uvjetima nije mi previše pomoglo jer je količina vode na stazi bila prevelika. Drago mi je da smo u takvim uvjetima uspijevali raditi bolja vremena u odnosu na Bettija i Fontanu. U jednom trenutku sam imao osjećaj da ih možemo prestići, no pogriješio sam na startu "Platka" i slomio kvačilo, tako da je proboj među prvu trojicu bio nemoguć. Posljednjeg dana imali smo problema s crijevom od turbine i tu smo izgubili skoro minutu u prvom krugu brzinaca. Obzirom na te probleme, moram biti zadovoljan s četvrtim mjestom. Iako je naš automobil jači nego prije, u ovako snažnoj konkurenciji nismo mogli bolje. Želim li se boriti za prvo mjesto moramo nastupiti s S2000 automobilom. Ovo ćemo postaviti kao glavni cilj za slijedeću godinu.

Image

Toni:
Iako su vremenski uvjeti bili teški, Jura i ja smo priželjkivali upravo takve, jer nam je to bila jedina šansa za bolji plasman. Ja sam osobno zadovoljan, jer smo ravnopravno parirali posadama kojima prijašnjih godina nismo mogli priči niti blizu. Automobil je bio odličan i ovim putem bih pohvalio dečke iz NLO Racinga koji su uspjeli napraviti fantastičan bolid. Komentar četvrtog mjesta mislim da je suvišan. S problemima koji su nas pratili jednostavno nije moglo bolje. Osobno sam sretan, jer smo izvukli maksimum iz našeg Mitsubishija, te ostavili nekoliko snažnih posada iza sebe. Juri i meni to predstavlja veliku satisfakciju i daje nam motiv za budućnost.

(dvk)

Image

Zadnja Promjena ( Srijeda, 19 Svibanj 2010 )
 
« Prethodna   Sljedeća »
Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL