Auto Portal - 111 GODINA OD OPELOVOG PRVOG AUTOMOBILA U SVIJETU
111 GODINA OD OPELOVOG PRVOG AUTOMOBILA U SVIJETU PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Srijeda, 09 Lipanj 2010

Image
Prvi Opel Patent Motor Car, System Lutzmann

Opelova povijest počinje 1862. godine kada je Adam Opel pokrenuo posao u njemačkom Russelsheimu proizvodeći šivaće strojeve. 1886. godine proizvodi svoj prvi bicikl, a 1899. i prvi automobil nazvan Opel Patent Motor Car. 111 godina kasnije Opel proizvodi dizajnom i kvalitetom vrhunske automobile vodeći se filozofijom po kojoj u Opelovim automobilima umjetnička skulpturalnost susreće njemačku preciznost. U prilog tome govore i nagrade koje su Opel Isignia, Astra, Corsa i Meriva osvojile od pojavljivanja na tržištu.

Image
Opel slavi 111 godina od proizvodnje svog prvog automobila

Prema ocjeni DEKRE, njemačke institucije specijalizirane, između ostalog, za evaluaciju tehničke ispravnosti automobila, Opel Corsa je automobil s najmanje uočenih tehničkih nedostataka i ukupni pobjednik ovogodišnjeg DEKRA reporta. Nova Opel Meriva dobila je AGR certifikat za ergonomiju za cijeli automobil. AGR certifikat su dobila i Premium ergonomska sjedala dostupna u Opel Astri, Insigniji i Merivi. AGR, skraćeno od Aktion Gesunder Rücken e.V. – 'Akcija za zdravija leđa', nezavisna je njemačka organizacija sastavljena od stručnjaka iz područja ergonomije i liječnika.

Image

Osiguravajuća kuća Allianz dodijelila je Opelu i njegovom sigurnosnom sustavu svjetala AFL+ nagradu “Genius 2010“. Tom nagradom osiguravajuća kuća odaje priznanje nastojanju autoindustrije oko razvijanja tehnologija koje pridonose sigurnosti na cestama.

(dvk)

Opelova povijest:
1862. - Adam Opel pokreće posao
1862. - šivaći stroj
1886. - bicikl
1899. - Opel Patent Motor Car, System Lutzmann
1929. - Opel postaje podružnica General Motorsa (GM), što ostaje do danas
2010. - Opel slavi 111 godina od proizvodnje svog prvog automobila

Image

Image

Image

Zadnja Promjena ( Utorak, 08 Lipanj 2010 )
 
« Prethodna   Sljedeća »
Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL