Auto Portal - CITROEN RASPOREĐUJE SVOJE SNAGE U WRC
CITROEN RASPOREĐUJE SVOJE SNAGE U WRC PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Petak, 11 Lipanj 2010

Image

Kako bi povećao svoje šanse da zadrži naslove svjetskih prvaka u prvenstvu u reliju FIA, Citroën Racing napravit će određene izmjene u imenovanjima svojih vozača tijekom druge polu-sezone 2010. Sébastien Ogier i Julien Ingrassia pridružit će se redovima Citroën Total World Rally Teama u Finskoj, Japanu i Velikoj Britaniji. Dani Sordo i Marc Marti zadržat će svoju uobičajenu ulogu na četiri asfaltne dionice. Nakon šest prvih utrka Svjetskog prvenstva u reliju 2010., ukupni rezultat je poprilično laskav za Citroën Racing: Sébastien Loeb (126 bodova) nalazi se na čelu poretka u kategoriji vozača, ispred Sébastiena Ogiera (88 bodova).

Image

Kada je o timovima riječ, Citroën Total World Rally Team (189 bodova) zauzima također prvo mjesto. Za Citroën Racing, ciljevi ostaju isti kao i na početku sezone: zadržati dva naslova svjetskih prvaka. Da bi to postigli, napravit će se određene prilagodbe na razini imenovanja vozača tima u okvirima Citroën Total WRT i Citroën Junior Teama. Autori uzornog početka sezone naglašenog prvom pobjedom u Portugalu, Sébastien Ogier i Julien Ingrassia pokazali su svoje znanje i inteligenciju u vođenju utrke. Njihov stalni napredak osigurao im je imenovanje u ekipi Citroën Total WRT za tri 100% zemljane dionice na kraju sezone: Finska, Japan i Velika Britanija.

Image

Za ova tri relija, Dani Sordo i Marc Marti branit će boje Citroën Junior Teama koji zauzima treće mjesto u poretku konstruktora sa 106 bodova. Španjolski tim zadržat će svoju ulogu u okvirima Citroën Total WRT-a na četiri asfaltne dionice (Bugarska, Njemačka, Francuska i Španjolska). Već zaslužni za jedanaest podija na ovoj podlozi, oni će dobiti nove prilike da daju svoj doprinos osvajanju naslova u kategoriji konstruktora.

Image

'Iako imamo prednost u poretku svjetskih prvenstava, moramo staviti sve adute na našu stranu. Sezona 2009. je dokaz kako se jedna ugodna situacija može brzo preokrenuti', podsjeća Olivier Quesnel, direktor Citroën Racinga. 'Nakon analize ukupnih rezultata prve polu-sezone, čini nam se kako će nam Sébastien Ogier i Julien Ingrassia moći više pomoći da postignemo naše rezultate na zemljanoj podlozi. Ne bih htio da se misli kako se radi o sankcijama protiv Dania Sordoa i Marca Martia. Njihov početak sezone bio je pun uspona i padova i oni moraju vratiti povjerenje. Razvijajući se u okvirima Citroën Junior Teama na zemljanoj podlozi, oni će moći voziti bez pritiska i vrati se natrag u sedlo. Uzimajući u obzir rezultate naših timova od početka sezone, smatramo kako će ovakav raspored biti primjereniji za ostvarivanje naših ciljeva.'

Davor Kindy

Image

Zadnja Promjena ( Četvrtak, 10 Lipanj 2010 )
 
« Prethodna   Sljedeća »
Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL