Auto Portal - PROSLAVA 111 GODINA OD OPELOVOG PRVOG AUTOMOBILA U HRVATSKOJ
PROSLAVA 111 GODINA OD OPELOVOG PRVOG AUTOMOBILA U HRVATSKOJ PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Ponedjeljak, 14 Lipanj 2010

Image
Prvi Opelov prodajni salon u Zagrebu otvorio je Ferdinand Budicki na uglu Ilice i Gundulićeve ulice

Opel i u Hrvatskoj ima dugu tradiciju. Prvi automobil u Zagrebu bio je Opel, a iz Beča ga je 1901. godine dovezao Ferdinand Budicki. On je 1910. u Zagrebu dobio i prvu vozačku dozvolu za svoj Opel, a 1914. vozačka je dozvola izdana prvoj ženi, Almi pl. Balley, opet za Opel. Prva kazna za prekoračenje brzine u Zagrebu izdana je Ferdinandu Budickom i njegovom Opelu. Prvi auto salon u Hrvatskoj bio je Opelov, a otvorio ga je Ferdinand Budicki u Zagrebu, na uglu Ilice i Gundulićeve ulice.

Image
Ferdinand Budicki

Damir Gavran, Direktor Opela za Hrvatsku, Sloveniju te Bosnu i Hercegovinu na proslavi je izjavio: 'Opel je 2009. godinu na hrvatskom tržištu završio kao vodeći na ljestvici najprodavanijih marki automobila. Nakon prva četiri mjeseca 2010. godine Opel je i dalje vodeći, a tržišni udio nastavlja rasti. Opel je u Hrvatskoj marka broj jedan već šest godina, a naša Astra je u klasi kompaktnih automobila lider već punih dvanaest. Baš zato mi je zadovoljstvo najaviti početak prodaje nove Merive te skori početak prodaje novog Movana. Ovaj dvojac će unijeti dodatnu živost na tržište, a nova Meriva osvojit će srca svojim osebujnim dizajnom, inovacijama i fokusom na kvalitetu.'

(dvk)

Opel tradicija u Hrvatskoj:
- Prvi automobil u Zagrebu bio je Opel, a iz Beča ga je 1901. godine dovezao Ferdinand Budicki
- Prva vozačka dozvola izdana je Ferdi Budickom za Opel
- Prvu kaznu za prekoračenje brzine zaradili su Ferdinand Budicki i Opelov automobil
- Prvi Opelov prodajni salon u Zagrebu otvorio je Ferdinand Budicki na uglu Ilice i Gundulićeve ulice

Još fotografija…

Image
Prva vozačka dozvola za ženu izdana je Almi pl. Balley za Opel 1914. godine

Image

Image

Zadnja Promjena ( Nedjelja, 06 Lipanj 2010 )
 
« Prethodna   Sljedeća »
Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL