Auto Portal - CROATIAN DRIFT CHALLENGE
CROATIAN DRIFT CHALLENGE PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Srijeda, 07 Srpanj 2010

Image

Održana je prva utrka Croatian Drift Challengea za 2010. godinu. Mičevec je otkrio skrivene favorite, ali i nekima neugodno presudio. Nakon tijesnih borbi ponovno je slavio Peter Žvan. Uzavrelu, pravu, sunčanu nedjelju drifteri su na Mičevcu zagrijali do usijanja! Tvrtka Experior, Drift Klub i Power Tuning napravili su spektakl za pamćenje. Održana je prva ovosezonska utrka Croatian Drift Challengea. Prijavljenih 30 natjecatelja pred mnogobrojnom zagrebačkom publikom pokazala je zavidno znanje i vještinu, dovoljnu da svi ostanu zakovani za ogradu i zarade opekline od sunca. Ove godine bilo je nešto više hrvatskih natjecatelja što pokazuje da drift u Hrvata ima uzlaznu putanju. Ipak, iskusniji Slovenci ponovno su oteli show. U finalnim vožnjama gledali smo borbe između Petera Žvana, prošlogodišnjeg pobjednika, te Tadeja Gostinčara. Peter Žvan i ovaj put je dominirao, ali ga je Gostinčar pošteno oznojio. Na trećem mjestu našao se Marino Pirić, koji se taj dan pošteno naradio budući da je ujedno bio i organizator cijelog eventa.

Image

Događaj je bio prepun iznenađenja. Zablistali su novi talenti koji su se prilično visoko kvalificirali. Bilo je i razočaranja, poput Miroslava Zrnčevića u Links Skylineu koji je bio među favoritima za finale. Dva izvrtanja na stazi stajala su ga plasmana, u dvije kvalitetne vožnje falio mu je svega jedan bod za ulazak u top 16. Zablistao je i Vladimir Obranović, te neka starija imena poput Marka Đurića koji je prošle godine disao Žvanu za vrat te drift povratnik, Josip Žagar koji je ispao u jako izjednačenoj borbi sa Pririćem.

Image

Dečki su muški odradili prvu trku u Zagrebu. Druga trka očekuje se u Osijeku 4. rujna, a u međuvremenu neki od driftera nastupiti će na King of Europe u Mađarskoj i Slovačkoj krajem srpnja. Links Team marljivo obilazi vulkanizere i priprema zalihu guma. Miro Zrnčević Mrgud kaže: 'Idemo osvetiti Kragujevac. Vratiti Nikolett milo za drago'. Nikolett Szanto Zrnčevića je koštala plasmana na prvoj trci u Srbiji. Links Team obećava dnevne video izvještaje tako da će ovisnici o drift adrenalinu doći na svoje. Rezultate možete pročitati na linku CROATIAN DRIFT CHALLENGE

(ij)

Zadnja Promjena ( Utorak, 06 Srpanj 2010 )
 
« Prethodna   Sljedeća »
Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL