Auto Portal - MEGA JAHTA STRAND CRAFT SA 14.000 KS JURI POVRŠINOM 102 KM/H
MEGA JAHTA STRAND CRAFT SA 14.000 KS JURI POVRŠINOM 102 KM/H PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Subota, 01 Siječanj 2011

Image

Vjerujemo da ste već vidjeli autodom s garažom u kojoj se prevozi mali Smart. Ali, uvjereni smo da još niste vidjeli kombinaciju u kojoj super sportski automobil koristi jahtu kao garažu. Da, ima i toga…Švedski dizajner Eduard Gray konstruirao je super luksuznu futurističku jahtu Strand Craft 122. Pod pomalo nemaštovitim imenom krije se ekstra zanimljiva jahta. O samom vanjskom dizajnu koji je zaobljen i naglašeno futurističan najbolje prosudite sami s fotografija uz članak. Jahta je dugačka 38 metara i teška je 120 tona. Elegantan dizajn krije čudovište od pogonskih agregata.

Image
Jahtu pokreću dva motora najveće snage 9.220 ili 14.000 KS

Kao početak ponude u osnovnu verziju jahte Strand Craft 122 ugrađuju se dva MTU motora koji razvijaju najveću snagu 9.220 KS što je dovoljno za najveću brzinu od 43 čvora, odnosno oko 80 km/h, što je već izuzetno velika brzina na površini mora. Ako ova ekstremna brojka u snazi nije dovoljna na raspolaganju je i motorizacija koja daje ‘dodatnih’ 5.100 KS, pa sa ukupno raspoloživom snagom od oko 14.000 KS ova jahta leti površinom mora brzinom od 55 čvora, odnosno fenomenalnih 102 km/h.

Image

No, ekstremnim brojkama nije tu kraj. Ovu lijepu jahtu za parkiranje i kao garažu koristi super sportski automobil, neka vrsta cestovnog tender prijevoznog sredstva ove jahte. ‘Beiboot za cestu’ pokreće V12 turbo benzinski motor najveće snage 880 KS koji može potegnuti do najveće brzine od čak 375 km/h. Ovaj nautičko-cestovni komplet ima cijenu u osnovnoj verziji oko 20,5 milijuna eura. Ako ste potencijalan kupac, naš je savjet požurite, jer planira se proizvesti samo šest primjeraka jahte Strand Craft 122.

Davor Kindy

Još fotografija…

Image

Image

Image

Zadnja Promjena ( Utorak, 28 Prosinac 2010 )
 
« Prethodna   Sljedeća »
Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL