Auto Portal - MINI PLANIRA COMEBACK U SVJETSKI RALLY 2011. GODINE
MINI PLANIRA COMEBACK U SVJETSKI RALLY 2011. GODINE PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Nedjelja, 01 Kolovoz 2010

Image

Dugo se govorkalo, a sada je došla i službena potvrda. Od 2011. godine u Svjetsko rally prvenstvo (WRC) uključit će se i MINI. U izradi je MINI WRC koji je nastao na osnovi modela MINI Countryman. Povratak je to MINI automobila u svjetski rally, jer podsjetimo prvi Mini je u svojoj rally verziji osvojio velik broj pobjeda. Već 1959. godine, na rođendan Minija, vozač Pat Moss postigao je prvu rally pobjedu na Mini Miglia National Rallye. Na početku 60-tih godina prošlog stoljeća Mini je bio neprikosnoven u svjetskom rallyju. Godine 1964., 1965. i 1967. Mini Cooper S pobjeđuje na Rally Monte Carlo i to sve od reda u rukama poznatih vozača Paddy Hopkirk, Timo Mäkinen i Rauno Aaltonen.

Image
Mini Cooper S u pobjedničkoj vožnji na Rally Monte Carlo 1965. godine

Današnjia rally verzija, koja će nastupiti 2011. godine u svjetskom rally prvenstvu, zove se Mini Countryman WRC. Na osnovu serijske verzije Countryman uz pomoć tvrtke Prodrive, koja ima izuzetno bogato iskustvo u rallyju (imaju šest titula u WRC), razvija se rally automobil klase Super2000 prema FIA pravilniku. Mini Countryman WRC pokretat će 1,6-litreni četverocilindrični turbo motor iz BMW Motorsporta sa stalnim pogonom na sva četiri kotača. Plan je u periodu od tri godine osvojiti rally titulu u konkurenciji konstruktora automobila u WRC-u

Davor Kindy

Još fotografija…

Image

Image

Image

Image

Image

Zadnja Promjena ( Srijeda, 28 Srpanj 2010 )
 
« Prethodna   Sljedeća »
Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL