Auto Portal - OSTAO SAM BEZ VOZAČKE DOZVOLE, A NISAM VOZIO
OSTAO SAM BEZ VOZAČKE DOZVOLE, A NISAM VOZIO PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Utorak, 17 Kolovoz 2010

Image

Nakon što sam s društvom u kafiću popio više nego što sam planirao, odlučio sam ići s autom prijatelja. zbog toga sam ušao u auto i sjeo na vozačevo sjedalo, kako bih pokupio dokumente, ključeve, pločicu radija te stvari iz police. U tom trenutku me zaskočio policajac i zatražio alkotest. Bio sam zbunjen, pa sasm puhao, a mislim da nisam trebao. Napuhao sam 0,95 promila i policajac mi je oduzeo dozvolu i napisao prijavu. Što napraviti, jer smatram da sam oštećen, a imam i dva svjedoka koji će potvrditi moju priču.

Ivica C.

Mario Klokočovnik, dipl. iur.

Napišite žalbu (prigovor) na prekršajni nalog, kojeg vam je policajac napravio, ali pazite da to bude u roku od osam dana od dana dostave. Ako se taj prigovor ne usvoji, i budete pozvani na sud, branite se na način kako ste nama naveli. Zatražite i suočenje s policajcem, a na sud donesite i pisane izjave svjedoka, ovjerene kod javnog bilježnika. Na tim izjavama mora biti napomena vaših svjedoka da su svjesni kako je davanje lažnog iskaza kazneno djelo. Sud če, naravno uzeti u obzir i zabilješke policajca te njegovu izjavu, te će na temelju svega doneti presudu. Možda se policajac ne pojavi na ročištu, što bi vama išlo u prilog.

Image
Ako je vaš iskaz točan, smatram da nema mjesta vašoj prekršajnoj odgovornosti, jer niste ušli u auto s namjerom da vozite, niti ste pokrenuli automobil. Trebate samo suca uvheriti u to

Zadnja Promjena ( Utorak, 17 Kolovoz 2010 )
 
« Prethodna   Sljedeća »
Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL