Auto Portal - AKO NISTE KRIVI, OSIGURANJE MORA ISPLATITI 100 POSTO
AKO NISTE KRIVI, OSIGURANJE MORA ISPLATITI 100 POSTO PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Subota, 21 Kolovoz 2010

Image

U ljeto 2007. imao sam prometnu nesreću. Presudu u svoju korist dobio sam u ožujku ove godine. Procijenjena je šteta 28.000 kn. Oba vozila iz navedene prometne nezgode su osigurana u Jadranskom osiguranju. Presuda nije pravomoćna, pa osiguranje priznaje samo 50 posto štete...

Mladen N.

Mario Klokočovnik, dipl. iur.

Prema ranijem Prekršajnom zakonu nastupila je apsolutna zastara za vođenje prekršajnog postupka, pa ako Visoki prekršajni sud nije donio konačnu odluku povodom žalbe suprotne strane, po službenoj će dužnosti biti doneseno rješenje o obustavi prekršajnog postupka. Prijedlog osiguranja za naknadu samo 50% iznosa naknade štete je neprihvatljivo, jer postupak nije vođen protiv vas, nego protiv suprotne strane. Ako vam Jadransko osiguranje ne želi platiti cijelokupnu naknadu, morate podnijeti tužbu sudu i dokazivati da na vašoj strani nema nikakve suodgovornosti za stetu.

Image
Budući da postupak nije vođen protiv vas, niste nimalo krivi i imate pravo na cjelokupnu naknadu

Zadnja Promjena ( Četvrtak, 19 Kolovoz 2010 )
 
« Prethodna   Sljedeća »
Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL