Auto Portal - HENNESSEY VENOM GT IMA 1217 KS
HENNESSEY VENOM GT IMA 1217 KS PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Četvrtak, 30 Prosinac 2010
Image

Američka specijalizirana tuning tvrtka za automobile Hennessey Performance (HPE) predstavila je svoj prvi serijski automobil Hennessey Venom GT. Ovaj super automobil razvijen je u Teksasu, a završna ispitivanja izvedena su u Engleskoj na trkalištu Silverstone. Za pogon Hennessey Venom GT koristi se twin turbo Chevroletov LS smallblock 6,2-litreni V8 motor koji razvija najveću snagu 1217 KS i najveći okretni moment 1538 Nm. Jedan od ciljeva bio je preteći legendarni Bugatti Veyron. Početnu verziju automobila Hennessey Venom GT pokreće GM-ov kompresorski LS9 V8 motor najveće snage 735 KS. Sredinu ponude čini motor od 1014 KS ‘posuđen’ iz automobila Ford GT. Šasija Hennessey Venom GT je dorađena šasija automobila Lotus Elise, a od istog automobila su preuzeti vjetrobran, vrata, krov, pod i dijelovi armature u unutrašnjosti.

Image
Hennessey Venom GT - super sportski automobil američke tuning kuće ima više od 1200 KS i sprinta za 2,9 s

Ovjes je novorazvijen, a karoserija je u potpunosti napravljena iz ugljičnih vlakana. Za povećanu stabilnost pri visokim brzinama zadužen je spojler na repu vozila. Hennessey Venom GT ima masu od 1217 kg, što s obzirom na veliku raspoloživu snagu motora osigurava vrhunske performanse uz nisku potrošnju goriva. Hennessey Venom GT s motorom od 1217 KS do stotke sprinta za 2,9 sekunde, za ubrzanje s mjesta do 200 km/h mu treba samo 7 sekundi, a do 300 km/h mu treba 14,9 sekundi. Pri tom najsnažnija verzija potegne do zastrašujućih 418 km/h, a motor se pri toj brzini okreće sa samo 6600 o/min. Hennessey Venom GT se kotrlja na 20 colskim kotačima s gumama sprijeda 235, te straga 335. Za zaustavljanje se koriste keramičke Brembo disk kočnice. Početni model Hennessey Venom GT s motorom od 725 KS košta 725.000 dolara. Prvi proizvedeni primjerak super automobila s motorom od 1217 KS već je prodan i to neimenovanom bogatašu iz Emirata.

Davor Kindy

Još fotografija…

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Zadnja Promjena ( Utorak, 28 Prosinac 2010 )
 
« Prethodna   Sljedeća »
Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL