Auto Portal - WEBBERU POLE POSITION NA STARTU VN BELGIJE
WEBBERU POLE POSITION NA STARTU VN BELGIJE PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Subota, 28 Kolovoz 2010

Image

Poslije (pre)dugačke ljetne pauze ovogodišnja sezona Formule 1 nastavlja se 13. utrkom koja se vozi za VN Belgije. Kvalifikacijska utrka u subotu donijela je dosta uzbuđenja, jer na 7 km dugačkoj stazi bilo je dijelova koji su bili mokri od kiše drugi su bili suhi i okupani suncem. Tako je nakon dugo vremena prva runda kvalifikacija postala izuzetno zanimljiva, jer prvo mokri dijelovi staze, a potom i kiša koja je okupala cijelu stazu, zaslužni su da nismo gledali dosadno kruženje bolida s glavnim pitanjem tko će se kao sedmi najsporiji pridružiti ionako tradicionalno najsporijim novim momčadima. Već u prvom krugu prve runde kvalifikacija vlastitom velikom nepažnjom Petrov je sam u zavoju prosklizao po mokroj pasici i završio u ogradi, te je bilo jasno da će startati u nedjeljnu utrku kao zadnji. Na kraju su pred sam kraj isteka vremena za prvu rundu kvalifikacije, premda nevoljko, vozači morali posegnuti i za inetermedia gumama kako bi uspjeli postići vrijeme za daljnji prolazak. U tom natjecanju tko će biti brži, Petrovu su se kao najsporiji pridružila dva bolida HRT, dva Saubera te po jedan bolid Lotusa i Virgina.

Image

Druga kvalifikacijska runda bila je puno manje napeta, ali ne i nezanimljiva, jer su opet vozači morali pogoditi s kojim gumama im je najbolje krenuti u lov na što bolje vrijeme, te kada je najbolji trenutak za izlazak na stazu. Pomalo neugodno iznenađenje druge kvalifikacije je činjenica da se oba vozača Mercedesa nisu uspjeli probiti u završni krug. Ovog puta je Schumacher bio brži od momčadskog kolege Rosberga, ali premda je osvojio 11. mjesto, zbog dobro znane kazne od minus 10 startnih pozicija, zbog opasnog guranja Barrichella u zid na ciljnoj ravnini VN Mađarske, Schumacher će u utrku startati tek sa 21. pozicije.

Image

U završnoj trećoj rundi kvalifikacija pole position je osvojio Mark Webber, a u zadnjim sekundama kvalifikacije Hamilton je izborio drugo startno mjesto. S postignutim trećim startnim mjestom veliko zadovoljstvo nije krio Kubica, ali ni njegovi šefovi i osoblje u Renautlovom boksu. Pomalo frustrirajuće je tek četvrto mjesto Vettela. Ferrarijevci se nisu proslavili. Massa je nakon dosta plesanja po skliskim dijelovima staze svoj bolid dogurao do šeste startne pozicije, dok je Alonso bio indisponiran i dosta sporiji te starta tek kao deseti. Inače Rubens Barricehllo ove nedjelje vozi svoju 300-tu utrku u Formuli 1, utrku na kojoj starta sa sedmog mjesta. Utrka za VN Belgije vozi se u nedjelju u 14 sati, a po prognozi je velika vjerojatnost kiša, pa najavljujemo izuzetno zanimljivu utrku.

Davor Kindy

STARTNI POREDAK NA VN BELGIJE – SPA-FRANKORCHAMPS
Image

POSTIGNUTA VREMENA NA KVALIFIKACIJAMA VN BELGIJE
Image

Image

Image

Zadnja Promjena ( Subota, 28 Kolovoz 2010 )
 
« Prethodna   Sljedeća »
Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL