Auto Portal - NORSTER 600R
NORSTER 600R PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Nedjelja, 02 Siječanj 2011

Image

Pred vama je neobičan automobil nazvan Norster 600R, koji je nastao na podjednako neobičan način. S obzirom da u Europi vrijede vrlo stroga pravila pri izradi automobila, od rigoroznih crash testova, do ekološke podobnosti, proizvesti moderan i kvalitetan automobil nije nimalo lako. Norster 600R konstruiran je i dizajniran u Finskoj, izrada samog automobila izvodi se u Kini. Norster 600R za pokretanje koristi dvocilindrični motor obujma 580 ccm koji uz 4 ventila po cilindru i direktno ubrizgavanje goriva razvija najveću snagu 20 KS pri 5500 o/min i najveći okretni moment 50 Nm u rasponu od 3000 do 3500 o/min. Motor je proizvod kineske tvrtke Chery Acteco, te ispunjava Euro 4 normu o ispušnim plinovima.

Image

Za prijenos snage koristi se ručni mjenjač s pet stupnjeva prijenosa. Kotrlja se na lakim naplatcima 5,5x14 i gumama dimenzije 175/60 R14. Poklopac motora se odiže uz pomoć elektromotora. Norster 600R je u Europi homologiran kao 'quad', točnije kao 'heavy quadricycle', ali ima upravljač i komade kao bilo koji 'normalni' automobil. Norster 600R je dvosjed sa cjevastom šasijom, a karoserija je iz stakloplastike. Spreman za vožnju ovaj neobično dizajnirani automobil težak je 535 kg. Spremnik goriva ima obujam 32 litre. Uz prosječnu potrošnju od 5 l/100km ima doseg jednim spremnikom oko 600 km. Norster 600R razvija najveću brzinu 90 km/h.

(dvk)

Još fotografija…

Image

Image

Image

Zadnja Promjena ( Utorak, 28 Prosinac 2010 )
 
« Prethodna   Sljedeća »
Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL