Auto Portal - CROATIAN DRIFT CHAMPIONSHIP U ČEPINU
CROATIAN DRIFT CHAMPIONSHIP U ČEPINU PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Utorak, 07 Rujan 2010

Image

Osječki sportski aerodrom Čepin ugostio je prošli vikend domaće i strane driftere na još jednu rundu Croatian Drift Championshipa. CDC se prvi put održao u Osijeku. U subotu su odrađeni treninzi i to ne bez žrtava. Neki domaći vozači imali su problema s pregrijavanjem, a mađarska drifterica Nikolett Szanto kroz poklopac svojeg BMW Z4 gledala je kako lete komadi ventilatora za hlađenje motora. Sreće nije imao ni Links Team čiji je Nissan Skyline ‘pojeo’ spojku i morali su odustati.

Image

U nedjelju je održana još jedna runda treninga i Drift Taxi za posjetitelje, a nakon toga kvalifikacije i twin drift borbe. Poslije završetka natjecanja može se slobodno reći da Slavonija više nema komaraca. Za to su se pobrinuli prvi trojac: Marco Blasutta, Zoltan Lakatos i Marko Đurić. Asfalt čepinskog aerodroma u nedjelju je dobio par kilograma finog gumenog filma. Nakon cjelodnevne subotnje jurnjave i odrađenih treninga, navečer su se zbrajale žrtve. Ostalo je svega 13 automobila ‘u igri’.

Image

Drift je uzeo svoj danak tako da smo u boksovima mogli vidjeti užurbane popravke i pokoji bespomoćni pogled u prazno. Kako nalažu drift pravila, budući da je bilo manje od 16 vozača, kvalifikacije su bile samo za TOP8. Domaće su boje branili: Josip Žagar, Marino Pirić i Marko Đurić, protiv; Nikolett Szanto (MAĐ), Marca Blasutte (ITA), Zoltana Lakatosa (MAĐ), Gorana Simića (SRB) i Dejana Sušića (BIH).

Image

Marino Pirić tijesno je izgubio od LakiBoya i to vozeći BMW Daria Skoka, nakon što je na njegovom eksplodirao diferencijal. U četvrtfinalu gledali smo dvojicu najjačih Hrvata, Gjuro i Zax u Hachijima zapalili su publiku. Nakon dvije potpuno izjednačene borbe Gjuro je bio bolji za nijansu, međutim Marco Blasutta spriječio je njegovu borbu za prvo mjesto. Marko Đurić borio se za treće mjesto protiv jedine ženske predstavnice i zahvaljujući konzistentnosti osigurao treće mjesto na postolju.

Image

Blasutta i Zoltan LakiBoy Lakatos potpuno su zahuktali atmosferu. Obojica vrhunski vozači, brzi, vrlo atraktivni, zadimili su slavonsku ravnicu i barem na kratko otežali život osječkim komarcima. Marco Blasutta zasluženo je odnio pobjedu. Na kraju dana zahvalio se hrvatskoj publici i najavio svoj ponovni dolazak. Bila je to još jedna odlična utrka CDC-a. Slijedi trka u Zagrebu, na Mičevcu 3. i 4. listopada koja će biti odlučujuća za prvi hrvatski drifterski trojac. Ostaje otvoreno pitanje - Tko će biti prvak?

Links Team


Image
 


Zadnja Promjena ( Utorak, 07 Rujan 2010 )
 
« Prethodna   Sljedeća »
Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL