Auto Portal - HYUNDAI BLUEON U SLOBODNOJ PRODAJI OD 2012. GODINE
HYUNDAI BLUEON U SLOBODNOJ PRODAJI OD 2012. GODINE PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Petak, 07 Siječanj 2011

Image

Predsjednik Južne Koreje, Lee Myung-Bak prvi je imao čast isprobati i u službu Korejske vlade preuzeti prvi Hyundaijev produkcijski električni automobil, BlueOn. Hyundai BlueOn, prvi Hyundaijev produkcijski električni automobil pušten je u pogon, točnije pedesetak prvih proizvedenih vozila počela je koristiti vlada republike Južne Koreje i njezina ministarstva. Vozila je u ime vlade preuzeo osobno predsjednik Južne Koreje, g. Lee Myung-Bak koji se nije ustručavao niti sam sjesti za upravljač i isprobati vozilo. BlueOn je napravljen na bazi modela i10, a koristi tehnologiju predstavljenu na salonu automobila u Frankfurtu 2009. godine. Pokreće ga električni motor snage 81 KS sa čak 210 Nm okretnog momenta, a napaja se putem LiPoly baterije. Postiže najveću brzinu 130 km/h, od 0-100 km/h ubrza za 13,1 sekundu.

Baterija se puni na klasičnu utičnicu od 220V, a stanice za punjenje na čijoj se infrastrukturi ubrzano radi imati će 'brze' punjače snage 380V, koji će za samo 25 minuta napuniti 80% kapaciteta baterije. Zanimljivo, BlueOn ima i VESS tehnologiju, odnosno sustav umjetnog zvuka kako bi se povećala sigurnost pješaka u gradu. Naime, bez VESS sustava, BlueOn se kreće potpuno bešumno. Kombinacijom telekomunikacijske i informatikčke tehnologije, BlueOn na kontrolnoj ploči vozaču pokazuje koliko se nalaze od najbliže stanice za punjenje. Hyundai BlueOn u 2011. godini služiti će u promotivne svrhe, a od 2012. biti će dostupan u slobodnoj prodaji za sve zemlje koje će biti spremne s infrastrukturom. BlueOn je zanimljiv i zato što je napravljen na redizajniranom modelu i10, koji u prodaju kreće početkom 2011. godine.

Davor Kindy

Zadnja Promjena ( Srijeda, 05 Siječanj 2011 )
 
« Prethodna   Sljedeća »
Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL