Auto Portal - NAKNADA ŠTETE ZA NAMJERNO ZAPALJENI SKUTER
NAKNADA ŠTETE ZA NAMJERNO ZAPALJENI SKUTER PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Srijeda, 22 Rujan 2010

Image

Tijekom noći netko mi je namjerno zapalio skuter, koji je bio propisno parkiran na ulici ispred kuće te uredno registriran. Šteta je totalna. Od koga mogu zatražiti odštetu?

Luka V.

Mario Klokočovnik, dipl. iur.

Naknadu možete ostvariti jedino od svog osiguravatelja, ako imate zaključenu policu punog kasko osiguranja. U protivnom morat ćete je snositi sami. Zakon o obveznim osiguranjima u prometu ne predviđa mogućnost ostvarivanja naknade materijalne (imovinske) štete od nepoznatog počinitelja. Ako policija pronađe počinitelja, štetu ćete moći nadoknaditi izravno od njega, u izvanparničkom postupku (nagodbom) ili parničkom. Nažalost, niste u dobroj situaciji.

Image
Nadoknadu možete dobiti jedino preko police punog kasko osiguranja, ako ste je prethodno zaključili

Zadnja Promjena ( Srijeda, 22 Rujan 2010 )
 
« Prethodna   Sljedeća »
Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL