Auto Portal - LINKS TEAM NAJBRŽI U KLASI 12
LINKS TEAM NAJBRŽI U KLASI 12 PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Utorak, 21 Rujan 2010
Image

Spektakl najavljen još za vrijeme obećavajućih ljetnih sunčanih dana, nije uspjela omesti ni loša vremenska prognoza koja je držala kako prijavljene vozače, tako i organizatore događaja na iglama doslovno do samog početka eventa. U subotu, deset sati prije podne, šatori, sjenice postavljene, automobili spremni, staza pod tankim slojem vode, a vozači u emotivnom stanju koje bi se vise pripisalo gorkom jutru jednog radnog ponedjeljka nego početku vikenda koji najavljuje mali raj za svakog zaljubljenika u automobilizam. U tom iščekivanju prvih riječi sa startne linije, zrak para najmelodičnija grmljavina dana, koja sa postavljenog razglasa najavljuje početak treninga.

Image

Unatoč manjem broju odazvanih vozača u subotu, te spomenutim vremenskim nepogodama za utrku, startna linija počinje nizati vožnju za vožnjom. Od jedva dočekanih isprobavanja novosloženih automobila poput Fiat Brava Bimoto sa dva dvolitrena turbo motora, koji su plijenili pažnju već samim svojim dolaskom, pa do već dokazanih titana poput Kadetta Siniše Baste ili Linksovog Nissana R33 GT-R, kojima zbog pogona ni mokra staza nije činila veće probleme pri ostvarivanju rezultata.

Image

Ostatak dana vrijeme je išlo u korist što vozačima na stazi, tako i gledateljima koji su polako stizali na stazu, iako nije bilo nimalo lako vozačima koji su kako se staza sušila, imali svakom vožnjom drugačija vremena i uvjete kretanja, da bi se utrka održala u optimalnim uvjetima. Subotnje najzanimljivije vožnje su obilježila trojica sada već sa punim pravom možemo reći veterana ovog sporta, Ranko Aluga u Linksovom Nissanu GT-R koji je odnio zlato u klasi 12, Siniša Basta sa Kadettom D Bimoto za klasu 11, te čovjek kojeg u njegovom Chevroletu Mallibuu ne treba previše predstavljati, Edvard Galić u klasi 10.

Image

Nedjelja, koja je zahvaljujući boljem vremenu prošla sa većim brojem prijavljenih vozača, završila je organizacijski gledano za vozače, a i gledatelje završila na obostrano zadovoljstvo. AK Slavonija je i ovaj put obavio svoj dio posla. Nedjelju odnose Miroslav Ljukovčanin, koji svojom Zastavom u finalu teškom mukom pobjedu odnosi usavršenom električnom BMWu, Mate Rimca u klasi 12. Klasu 11 odnosi Marin Buličić u Opel Calibri, dok je u toj klasi, nakon subotnjeg zlata u klasi 12, ovaj puta debitirao Ranko Aluga u Nissanu, te oborio svoj osobni rekord na 402m. Klasu 10, odnosi ponovo Edvard Galić, koji je finale vozio uz Sinišu Bastu. Ovom prilikom podsjećamo na predstojeću drag utrku 2.listopada u Žminju i drift utrku 3.listopada u Zagrebu AMC

Links Team

Još fotografija…

Image

Image

Image

Image

Zadnja Promjena ( Nedjelja, 19 Rujan 2010 )
 
« Prethodna   Sljedeća »
Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL