Auto Portal - PEUGEOT EX1 KONCEPT JURI NA STRUJU
PEUGEOT EX1 KONCEPT JURI NA STRUJU PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Četvrtak, 06 Siječanj 2011

Image

Povodom proslave 200-tog rođendana, Peugeot je krajem 2010. godine pokazao konceptni automobil pod imenom Peugeot EX1. EX1 je 100% električni automobil, u biti, to je sportski roadster s dva sjedala futurističkog izgleda i originalne konstrukcije. Peugeot EX1 visok je samo 0,9 metra, a širok je 1,77m, što je očit doprinos niskom centru gravitacije i odličnoj aerodinamici. EX1 obara više svjetskih rekorda u ubrzanja s mjesta, a njegove performanse proizlaze iz njegove napredne aerodinamike, vrlo lagane strukture, dva električna motora koji mu daju najveću snagu od 250 kW (340 KS), najveći okretni moment 240 Nm i pogon na sva četiri kotača. EX1 već je oborio više internacionalnih rekorda (odobreno od FIA-e) za električni motor. Seriju rekorda postavio je Nicolas Vanier, poznati francuski istraživač i režiser (The Last Trapper, Wolf), koji je vozio konceptni automobil EX1.

Image

Image

Vozač i suvozač ulaze u putničku kabinu kroz vrata s obrnutim otvaranjem, gdje se nalaze dva školjkasta sportska sjedala. Unutrašnjost je futuristička i sofisticirana, kao i instrumenti (ekrani za svakog putnika koji pokazuju trenutne performanse automobila) i izabrani materijali ('čisti' metali i 'reljefna' koža). Vozač, koji sjedi u razini s podom što pojačava uzbuđenje (ispružene noge), vozi automobil pomoću dvije komandne ručice, što daje osjećaj pilota aviona ili…video igrice. Putnike u automobilu osim sigurnosnih pojaseva štite i izdignuti rubovi monokoka, u koje su ukomponirani zaštitni lukovi za zaštitu u slučaju prevrtanja, u istoj razini. Štitnik od vjetra, savršeno uklopljen u dizajn vozila, omogućava svakodnevnu vožnju automobila bez kacige.

(dvk)

Još fotografija…

Image

Image

Image

Zadnja Promjena ( Srijeda, 05 Siječanj 2011 )
 
« Prethodna   Sljedeća »
Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL