Auto Portal - SEAT IBE STUDIJA SPORTSKOG KUPEA
SEAT IBE STUDIJA SPORTSKOG KUPEA PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Srijeda, 05 Siječanj 2011

Image

Na salonu automobila u Parizu krajem 2010. godine Seat je pokazao IBE studiju električnog sportskog kupea konfiguracije sjedala 2+2. Seat za Ibe kaže da predstavlja 'sportski kupe coupé za užitak u vožnji bez emisija'. Seat Ibe je koncept automobil koji pokazuje Seatovu viziju super kompaktnog sportskog kupea za gradsku mobilnost bliske budućnosti. Prva verzija Seat Ibe već je predstavljena na autosalonu u Ženevi početkom 2010. godine, a od tada su njegov dizajn, tehnologija i unutrašnjost dodatno razvijeni. Sada predstavlja svoju unutrašnjost, koja ja iznimno prostrana i raznolika za ovaj format automobila, kao i inovativan koncept za individualizirano povezivanje i infotainment.

Image
Seat Ibe sportski kupe pokretan elektromotorom i za vožnju po gradu

Užitak u vožnji i dinamika su izrazito naglašeni u Seat Ibe, što je očito i na prvi pogled na crveni lak konceptualnog automobila. Mali sportski automobil je nizak i širok, snažnih proporcija i koncentriranog pogleda kojega osiguravaju oštre linije njegovih LED prednjih svjetala. S dužinom od 3,83 metara za otprilike 50 cm je kraći od Ibize. Širok je 1,77 metara i visok samo 1,23 metara. Malom dužinom karoserije od samo 3,83 metara idealan je za gradsku mobilnost mladih i onih koji su mladi u srcu. Seat Ibe savršeno kombinira svoj karakter sportskog automobila s inovativnom tehnologijom. Potpuno električni pogon olakšava lokalni užitak u vožnji bez emisija, dok snažan motor sa 75 kW (102 KS) i okretni moment od 200 Nm te uz relativno malu težinu (1100 kg) jamči visoke performanse.

Image

S mjesta do brzine 50 km ova studija ubrzava za 3,6 sekundi, a za ubrzanje do 80 km/h mu treba 6,6 sekundi. Za standardni sprint s mjesta do stotke treba samo 9,7 sekundi. Najveća snaga elektromotora ograničena je na 50 kW (68 KS), a elektronski je ograničena i najveća brzina koja iznosi 160 km/h. Kapacitet baterije je 18 kWh što omogućava doseg jednim punjenjem baterije od oko 130 km. Uz tehnički koncept i dizajn Seat Ibe također najavljuje uzbudljivu budućnost. Njegov atletski stil i jasne, precizne linije ukazuju na sljedeći korak evolucije DNA Seat dizajna. Elementi stila nezamjenjivog karaktera - smanjeni na minimum, ali savršeno izvedeni - demonstriraju stratešku kvalitetu SEAT dizajna u razvoju budućih generacija modela.

Davor Kindy

Još fotografija…

Image

Image

Image

Zadnja Promjena ( Utorak, 04 Siječanj 2011 )
 
« Prethodna   Sljedeća »
Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL