Auto Portal - PEUGEOT HR1 STUDIJA ODGOVOR NA MINI COUNTRYMANA
PEUGEOT HR1 STUDIJA ODGOVOR NA MINI COUNTRYMANA PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Četvrtak, 30 Prosinac 2010

Image

Rezultati prodaje pokazuju pad prodaje novih automobila u Europi, a pri tom najveći pad prodaje bilježi se u SUV klasi. Loši prodajni rezultati u SUV klasi nisu omeli francuskog proizvođača Peugeota da se pozabavi konceptom malog SUV-a nazvanog Peugeot HR1 koji za pogon koristi HYbrid4 tehnologiju. Studija Peugeot HR, koja je imala premijeru na autosalonu u Parizu krajem 2010. godine, dugačka je 3,69 metara, što je oko 30 centimetara kraće od direktnog konkurenta Mini Countryman.

Image

Peugeot HR1 napada svoju konkurenciju atrkativnim vratima na Podizanje u Lambo-stilu, te benzinsko-električnim pogonom. Već standardno za studije prednja i stražnja svjetla izvedena su LED tehnologijom. Posebnost je da se ulazak svjetlost u unutrašnjost može regulirati tako da se elektroktomatski potamni površina stakla. Ispred vozača je tzv. 'head-up' instrumentna ploča, tako da su najvažnije informacije uvijek u pogledu vozača. Posebnost ove studije je i u korištenju audio, navigacijskim i klimatskim funkcijama putem detekcije pokreta. Peugeot HR1 ima četiri individualna sjedala koja se jednostavno mogu pomicati. Prtljažni prostor je obujma 180 litara, a ako se ne koriste stražnja sjedala obujam prtljažnika je 734 litara.

Image

Peugeot HR1 pokreće poznati HYbrid4 sustav. U ovom slučaju pogon je izveden benzinskim motorom s unutrašnjim izgaranjem koji pokreće prednje kotače, dok stražnje kotače pokreće elektromotor, tako da je na jednostavan i jeftin način, bez upotrebe kompliciranih sklopova, dobiven pogon na sve kotače. Prednje kotače pokreće 1,2 THP trocilindrilčni benzinski motor najveće snage 110 KS, dok stražnje kotače pokreće elektromotor snage 27 kW (37 KS). To daje ukupno raspoloživu snagu od 147 KS. Koristi se automatski mjenjač sa šest stupnjeva prijenosa, a Peugeot HR1 ima prosječnu potrošnju od 3,5 l/100km.

Davor Kindy

Još fotografija…

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Zadnja Promjena ( Četvrtak, 30 Prosinac 2010 )
 
« Prethodna   Sljedeća »
Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL