Auto Portal - NOVI BOSCH BEA 080 OPACIMETER II S MJERNOM TEHNIKOM VISOKE RAZLUČIVOSTI
NOVI BOSCH BEA 080 OPACIMETER II S MJERNOM TEHNIKOM VISOKE RAZLUČIVOSTI PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Ponedjeljak, 04 Listopad 2010

Image
- Mjerenje na principu rasipne svjetlosti nudi znatno prošireni raspon mjerenja
- Razvijeno za zahtjeve ispitivanja ispušnih plinova u budućnosti na modernim dizelskim vozilima
- Fleksibilna primjena u radionicama zahvaljujući bežičnoj tehnologiji i baterijskom pogonu

Za ispitivanje ispušnih plinova na modernim dizelskim vozilima Bosch je razvio opacimetar II BEA 080 koji s mjerenjem na principu rasipne svjetlosti nudi tehniku visoke razlučivosti za mjerenje zamućenosti ispušnih plinova. Prošireno područje mjerenja uređaja BEA 080 može se primijeniti na sva dizelska vozila koja se trenutno nalaze na tržištu. Uređaj je već prije sajma Automechanika ocijenjen kao osobito ekološki prihvatljiv proizvod i uključen u ekološki orijentirani vodič za posjetitelje „Green Directory“. On je posvećen zaštiti okoliša i održivosti na području auto opreme. Sigurna investicija radionice u budućnost S mjernom tehnikom visoke razlučivosti uređaja BEA 080 mogu se kontrolirati dizelska vozila od standarda Euro 2 s trenutačno važećim graničnim vrijednostima za ispušne plinove. U slučaju mogućeg pooštrenja zakonskih mjera, novi Boschev opacimetar II pokriva sve moguće granične vrijednosti do 0,1 K. Radionica je tako savršeno pripremljena za sve buduće zahtjeve. Novi Boschev opacimetar II BEA 080 stajat će na raspolaganju radionicama nakon odobrenja Njemačkog instituta za mjeriteljstvo (PTB) iz Braunschweiga.

Image
Novi uređaj Bosch BEA 080 Opacimeter II s ugrađenom High-Resolution Measuring Technology

Uređaj BEA 080 montiran je za mobilnu primjenu na stabilan nosivi okvir. Njime se upravlja preko radioničkog računala ili prijenosnog računala, koje se preko radio-veze povezuje s novim opacimetrom II. Po izboru se može isporučiti litij-ionska baterija za oko sva sata rada. Tako se BEA 080 može fleksibilno upotrebljavati svugdje u radionici, neovisno o kablovima za prijenos podataka i priključku na struju. U odnosu na prethodni model iz Boschevog programa, uređaj BEA 080 se osim toga odlikuje i smanjenim dimenzijama i manjom težinom. Mjerna sonda, mjerno crijevo i senzori smješteni su na praktičnoj polici za odlaganje.

(dvk)

Zadnja Promjena ( Subota, 02 Listopad 2010 )
 
« Prethodna   Sljedeća »
Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL