Auto Portal - BOSCH ACS 751 ZA SERVISIRANJE KLIMA UREĐAJA OSOBNIH VOZILA I KAMIONA
BOSCH ACS 751 ZA SERVISIRANJE KLIMA UREĐAJA OSOBNIH VOZILA I KAMIONA PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Četvrtak, 07 Listopad 2010

Image
- Certificiran prema strogoj američkoj normi SAE J-2788
- Vaga otporna na trešnju mjeri količinu sredstva za hlađenje u uređaju
- Kolica kojima se može lako manevrirati, s lako dostupnim servisnim poklopcem

Klimatizacijski uređaji u većini osobnih vozila i kamiona prevladavaju kao standardna oprema. Kako bi se osigurao dugovječni rad klimatizacijskog uređaja i izbjegli visoki troškovi popravaka, ali i zaštitio okoliš, klimatizacijski uređaj treba redovito servisirati. Budući da većina sredstava za hlađenje koja su u uporabi šteti okolišu, radovi na servisiranju klimatizacijskog uređaja moraju se obavljati uz najveću preciznost. Novi Boschev uređaj za servisiranje klimatizacijskih uređaja ACS 751 svojom izrazitom preciznom tehnikom mjerenja i potpuno automatskim tijekom servisiranja jamči ekološki prihvatljivo servisiranje klimatizacijskih uređaja osobnih automobila i kamiona. Uređaj ACS 751 ispunjava sve uvjete tehnički zahtjevne američke norme SAE J-2788 mjerodavne za klimatizacijske uređaje i za to je dobio odgovarajući certifikat.

Visoka točnost mjerenja uređaja ACS 751 osigurava da se klimatizacijskom sustavu kod ponovnog punjenja može dodati točna količina rashladnog sredstva i svježeg ulja koju propisuje proizvođač. Sukladno smjernicama norme SAE J-2788 novi Boschev uređaj za servisiranje klimatizacijskih uređaja kod punjenja postiže preciznost od minimalno +/- 15 grama. Precizne vage kojima je opremljen novi ACS 751 u spremnicima tekućine mjere količine rashladnog sredstva, UV-aditiva, starog i svježeg ulja. Na vagu su dodatno montirane i ostale komponente uređaja koje sadrže rashladno sredstvo i tako omogućuju vrlo precizno mjerenje količine. Trajnoj preciznosti mjerenja uređaja ACS 751 doprinosi i integrirani filtar koji filtrira čak i najsitnije čestice i tako sprečava oštećenja uređaja. Osim toga, hermetički zatvorene tzv. „profesionalne boce“ štite sustav od prodiranja vode i tako sprečavaju koroziju komponenti vozila.

Image
Bosch ACS 751 - ekološki prihvatljiv uređaj za servisiranje klimatizacijskih uređaja za osobna vozila i kamione

Vozač automobila redovitim održavanjem klimatizacijskog uređaja u specijaliziranoj radionici značajno doprinosi zaštiti okoliša. Tako se primjerice rano otkrivaju pukotine u rashladnom sustavu kroz koje štetno rashladno sredstvo može dospjeti u okoliš. Certifikacija novog Boschevog uređaja za servisiranje klimatizacijskih uređaja u skladu s američkom normom SAE J-2788 jamči stručno i ekološki prihvatljivo postupanje s rashladnim sredstvom. Za punjenje cirkulacijskog sustava klimatizacije, u uređaju su pohranjene odvojene baze podataka s količinama punjenja za osobna vozila i kamione prema podacima proizvođača kao i individualna baza podataka korisnika. Kretanja rashladnog sredstva mogu se u svrhu dokumentiranja obraditi na mjesečnoj i godišnjoj bazi te se putem USB-sticka prenijeti na računalo u radionici.

Preko servisnog poklopca na obje strane lako se u svrhu servisnih radova na samom uređaju dolazi do unutrašnjosti uređaja. Novi uređaj za servisiranje klimatizacijskih uređaja osim toga se odlikuje i dobrom sposobnošću manevriranja i jednostavnim intuitivnim rukovanjem. Robusna kolica se zbog svojih velikih kotača i praktičnih ručki lako mogu pomaknuti na bilo koje mjesto u radionici. Veliki upravljački element s preglednom tastaturom, zaslonom u boji od 3,5 inča i integriranim pisačem može se preklopiti u svrhu transportiranja. Veliki optički prikaz statusa raspoznatljiv je i s velike udaljenosti. Uređaj dodatno i akustički informira o stanju tijeka servisiranja na klimatizacijskom uređaju.

(dvk)

Zadnja Promjena ( Srijeda, 06 Listopad 2010 )
 
« Prethodna   Sljedeća »
Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL