Auto Portal - 3. CROATIAN DRIFT CHALLENGE 2010.
3. CROATIAN DRIFT CHALLENGE 2010. PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Četvrtak, 07 Listopad 2010

Image

Mičevec je prošle nedjelje bio u dimu. Više od 30 natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Srbije i BIH sučelilo se na AMC Centru sigurne vožnje, na posljednjoj ovosezonskoj drift utrci ‘Croatian Drift Challenge’ koju je posjetilo više od 2000 ljudi. Mnogobrojni posjetitelji imali su prilike uživati u atraktivnim drift ludorijama, sexi carwashu i RC Driftu. Favoriti su i ovoga puta bila dobro poznata imena: Marko Đurić, Marino Pirić, Peter Žvan, Gregor Sedlar, Tadej Gostinčar, ali i nekolicina stranih vozača, poput Szabo Szilarda i Gorana Simića. Borba za top 16 bila je prilično napeta, a kriteriji sudaca vrlo rigorozan.

Image

Uspjeli su se kvalificirati mahom jaki vozači i finale je izgledalo prilično vatreno. Marino Pirić prilično je rano ispao protiv mađarskog Janosa Mestera u BMW M3 kabrioletu. Josip Žagar u Corolli SR86 u prvom je krugu pobijedio Miru Zrnčevića u Links Skylineu nakon manjeg kontakta i slomljenog prednjeg branika. Marko Đurić se lako riješio Petoševića i u drugom krugu ostala su samo dva hrvatska vozača. Žagar i Đurić nisu uspjeli zadržati prednost pred Sedlarom i Žvanom. U finalu smo gledali dva slovenska vozača, Sedlar i Žvan vodili su iscrpljujuću bitku. Sedlara je na žalost sreća napustila, izvrtio se i Žvan je odnio prvo mjesto. Đurić je zauzeo treće mjesto na postolju a Žagar četvrto.

Image

Na trećoj ovosezonskoj utrci Croatian Drift Challengea, voženoj na stazi AMC centra u Zagrebu, slavio je odličan Peter Žvan, višestruki slovenski drift prvak. Drugi je bio Gregor Sedlar, dok je na treću stepenicu podija zasjeo naš domaći vozač Marko Đurić. Iako u osjetno slabijem automobilu, Đurić je uspio pobijediti u obje vožnje i odličnu sezonu okititi još jednim peharom. Nakon posljednje domaće utrke Croatian Drift Challengea vodeći vozač hrvatskog prvenstva je Marko Đurić. Slijede ga Marino Pirić i Josip Žagar.

(dvk)

Još fotografija…

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Zadnja Promjena ( Nedjelja, 24 Listopad 2010 )
 
« Prethodna   Sljedeća »
Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL