Auto Portal - KIŠA ODGODILA FORMULA 1 KVALIFIKACIJE VN JAPANA ZA NEDJELJU
KIŠA ODGODILA FORMULA 1 KVALIFIKACIJE VN JAPANA ZA NEDJELJU PDF Ispis E-mail
Autor: Davor Kindy   
Subota, 09 Listopad 2010

Image

Izuzetno obilna kiša koja je neprekidno padala na stazi Suzuka za VN Japana glavni je krivac za odgodu subotnje kvalifikacijske utrke Formule 1 koja je trebala početi po europskom vremenu u 7 sati ujutro. Sigurnosni automobil izašao je na stazu nekoliko puta, ali i on je imao ogromnih poteškoća završiti probni krug i zadržati se na stazi. Na nekoliko kočenja zbog ogromne količine vode na asfaltu staze, kojom su tekli i pravi potoci, sigurnosni automobil je opasno zaplesao, pa je izlazak bolida Formule 1 na stazu u takvim uvjetima apsolutno opasan i nemoguć.

Image

Poslije nekoliko odgoda početka kvalifikacije, premda je bilo očito da kiša ne da će prestati, već se intenzitet kiše i pojačati, organizator je na kraju morao odgoditi subotnju kvalifikaciju kako zbog kiše, tako i zbog toga što je u Japanu u to vrijeme počeo sumrak, pa da je kiša i prestala i da se nekako i makla voda s asfalta staze, ne bi bilo moguće odvesti kvalifikacije do kraja zbog mraka. Tako je rukovodstvo utrke za VN Japana na čelu s Charlie Whitingom (FIA) odlučilo da će se kvalifikacije održati u nedjelju s početkom u 3 sata po noći po europskom vremenu, a potom bi utrka startala u 8 sati ujutro (po europskom vremenu).

Image

Da samo podsjetimo kako je na VN Japana 2004. godine kvalifikacija bila isto tako odgođena i prebačena za nedjelju prije same utrke zbog opasnosti od tornada. Ako bi se kojim slučajem došlo u situaciju da kvalifikacije zbog više sile ne bi mogle biti održane ni u nedjelju, tada bi se na nedjeljnoj utrci startalo po redoslijedu brojeva koje imaju bolidi. No, to je ipak malo vjerojatna opcija, jer prema prognozi nedjeljna kvalifikacija, a potom i sama utrka trebala bi se voziti ipak po suhom vremenu.

Davor Kindy

Image

Image

Image

Image

Zadnja Promjena ( Nedjelja, 10 Listopad 2010 )
 
« Prethodna   Sljedeća »
Zabranjeno je prenošenje materijala, u cijelosti ili djelomično, objavljenih na www2.autoportal.hr u bilo kojem drugom obliku i mediju bez pismenog odobrenja autora. Navođenje izvora informacija ne oslobađa od plaćanja novčane naknade. Dodatne informacije možete pročitati u rubrici "Pravila korištenja!"

OBAVIJEST!!!!!

POŠTOVANI POSJETITELJI,

NOVI AUTOPORTAL.HR SE OD SADA NALAZI NA ADRESI WWW.AUTOPORTAL.HR A OVA STRANICA VIŠE NE PREDSTAVLJA AŽURIRANI PRIKAZ NOVOSTI.

VAŠ
AUTOPORTAL